A nyár sötét melankóliája – MAC: Moody Blooms

Éjsötet tónusok, diszkrét ragyogás, némi ’90-es évek utánérzés. A MAC új, nyári kollekcióját, a Moody Blooms sminkpalettáját a dzsungel nehéz, párás levegőjét élettel megtöltő flóra és fauna inspirálta. 

Homokos tengerpartok, hűs medencék vagy a pipacsmezők kliséje helyett a veszélyes őserdő rejtett zugaiba invitálnak ezen a nyáron a MAC sminkesei. Abba a legmélyebb rétegbe, amelybe a napfény már aligha hatol be, és csak a paradicsommadarak és nyílméregbékák vibráló színei törik meg olykor-olykor a növényzet uralkodó mélyzöldjét és az orchideák lila árnyalatait.

A kollekciót akár Lana del Rey új albuma, az Ultraviolence után is elnevezhették volna, hiszen az album sötét balladáinak nőalakja lényegében megegyezik azzal, akihez az alábbi kozmetikumok is keszültek. A femme fatale, aki nem riad meg a teatralikus, merész színhasználattól annak érdekében, hogy magához csabítsa a számára imponáló rosszfiút, akiről tudja, hogy vélhetően rosszul fog vele bánni. Ellenállhatatlan, ugyanakkor egyszerre elérhetetlen képes maradni. A termékek színskálája másrészt a sztereotipikus vélekedéseknek is ellenszegül, amennyiben azok előírják, hogy a nők 24 órában boldog, csillogó próbabábukként funkcionáljanak. 2014-ben valóban virágzik a poszt-feminizmus: talán pont erre játszik rá a kollekció neve is. A nyárra jellemzō tipikus colorblockinggal ellentétben most a rebellisek nagy örömére teret nyer a sötét melankólia, és azt csupán kiegyensúlyozzák az élénkebb tónusok. 

Mérgező ibolyalilák, részegítő borostyán sárgák és a bódító éjszaka színei foszforeszkáló ragyogással borítják be a szemhéjakat, a méregzöld és sötétlila Fluidline kihangsúlyozza a tekintetet, a fekete False Lashes szempillaspirál pedig mindezt drámaivá varázsolja. A vibráló ajakszínek, a különböző rózsaszín árnyalatokban pompázó Sheen Supreme Lipglass Tint, a sötét árnyalatú Sheen Supreme Lipstick darabjaival egészülnek ki. Az adrenalin végső dózisát a rózsaszín és aranyló bronz árnyalatú Powder Blush-ok juttatják be a kollekció véráramlásába. 

Megvásárolható 2014 július 1-től minden MAC üzletben!

Kedvencünk a grunge korszak iránti nosztalgiát megtestesítō sötét, áfonyalila színū rúzs, amelyet a MAC sminkese James Kaliardos már Nicole Miller SS14 kollekciójának prezentálásakor is használt. 

Kate Kondas – backstage at Nicole Miller SS14
Kate Kondas – backstage at Nicole Miller SS14


Lana del Rey – Ultraviolence (2014)

MAC catches a dark-shaded summer melancholy in their latest collection called ‘Moody Blooms’ and base its colors on the flora and fauna of the rainforests. The very Lana del Rey related gloomy mood stands for the femme fatale archetype and embodies a bold amazon girl. In this palette a rebel can discover even the nostalgia for the grunge era through the purple lipsticks, which were used also by MAC make up artist, James Kaliardos at the presentation of Nicole Miller’s SS14 collection. 

Szöveg: Netta

www.maccosmetics.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.