Bemutatták diplomamunkáikat a végzős Kreások!

Június 21-én a Szépművészeti Múzeumban, a Múzeumok Éjszakáján mutatták be vizsgakollekciójukat a Krea végzős divattervezői. A kortárs művészeti képzéseket nyújtó intézmény kiemelt fontosságúnak tartja, hogy leendő designerei prezentálhassák munkáikat kiállításokon, divatbemutatókon és szakmai eseményeken egyaránt. A fiatal tehetségek évente többször is lehetőséget kapnak arra, hogy a főváros neves galériáiban, kulturális szórakozóhelyein, illetve különbéle divatrendezvényeken mutassák be kreációikat.

A Krea év végi eseményeinek két kiemelt pontja a Diploma kiállítás – mely június 30-áig tekinthető meg az iskolában -, illetve a Diploma bemutató. Az intézmény szombati Kifutó programja a végzős divatstylistok sorozatainak vetítésével kezdődött, akik vizsgamunkájukban akorunkat érintő kérdésekre reflektálnak. Az összeállítások az érzékelés, felfedezés, majd a közölni vágyás mechanizmusát vették alapul. Korunk meghatározó jelenségei, mint Cindy Sherman önarcképei vagy Zagar zenei világa, jelentettek inspirációs alapot a leendő designereknek. A képek egyszerre múltidézők és jövőbetekintők.

A végzős stylistok konzulens tanárai a Je Suis Belle designerei, Dévényi Dalma és Kiss Tibi voltak. Izgatottan várjuk, hogy a diplomázó stylistok, vagyis Bozsó Fruzsina, Grósz Anna, Ivanyiv Krisztina Bogdanova, Kállay Dóra, Kósa Kata, Kredits Enikő, Molnár Fanni, Stein Barbara, Terzin Anna, Tóth Frida és Wimmer Natália munkáival a nagybetűsben is összefussunk!

Wimmer Natalie - Sziget fesztivál
Wimmer Natalie – Sziget fesztivál

 A divatbemutató a harmadéves divattervezők közös kollekciójával kezdődött, mely a Fracture nevet kapta. Az öltözékek és a kiegészítők az újjáépítés és a geometriai megformálás számos lehetőségét mutatják be, gyakran egy ruhán belül. A kollekcióban lévő darabok variálhatók és többféle módon használhatók. A Fracture kollekció kollekció konzulense a rebellive kedvenc designere, Anda Emília volt. Sok erőt, kitartást és kreatív inputokat kíváunk a harmadéves divattervezőknek, Bodó Mártának, Bíró Borbála Zsófiának, Kristóf Viviennek, Lukács Biankának, Montero Antoniának, Tapolcai Zsuzsannának, Tóth-Baranyi Zsófiának, Wolner Zsófiának, Kiss Zsófiának és Kunkli Annának!

A 2014-ben végzett divattervezők olyan inspirációs források mentén dolgoztak, melyek tükröt tartanak a minket kürölvevő izgalmas világ részletei elé. A múlt és a jelen művészeti irányzatai, eseményei, épületei, jeles művészei egyaránt ihletet adtak a vizsgakollekciók készítése során. A mozgás, a fény és az optika jelenségének összefüggései, a modern anyaghasználat és technológia újítások metszetét mutatják az elkészült öltözékek és kiegészítők, amelyek Kovács Dóra & Staub Timea / Bridget & Olivia, Cselényi Eszter / Celeni, Tolnai Anna / ATRA, Németh Lilla Zsuzsanna / LILLA NEMETH, Csukovics Brigitta / Aarc, Gálos Bettina, Földi Fanni / FFANNI mukáját dícsérik. A divattervezők konzulensei Godena-Juhász Attila és Tóth András / Use Unused voltak.

További képekért kattints ide!

Idén, első alkalommal a divatbemutató látványvilágát a Krea leendő tervezői alakították ki Anda Emília, divattervező vezetésével. A designer jelöltek az ötlettől kezdve, a látványterveken keresztül, egészen a kivitelezésig részt vettek a kifutó installációjának kialakításában. A Kifutó installáció tervezésében közreműködött a másod-és harmadéves enteriőrtervező, illetve a harmadéves divattervező évfolyam, vagyis Kunkli Anna, Montero Antonia, Székely Anna, Sztruhár Nikolett és Varga Laura.

Az esemény támogatói s VM Model, az Icon Model Management, a Deichmann, a Vagabond, a Microphone hair, az Event Studio Kft., a Szépművészeti Múzeum, a Múzeumok Éjszakája, illetve az A&J.

Fotók: Holecz Endre

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.