Hollywoodi ragyogás, karma és örökkévalóság – Thomas Sabo A/W 2014/2015

A Thomas Sabo egy nagyszabású bemutató során prezentálta 2014/2015-ös őszi-téli kollekcióját, melynek különlegességét egy változatos és gazdag inspirációs paletta elemeinek kreatív mixelése és a kevesebb néha több aforizma teljes ignorálása adja. Az őszi-téli vonal nem nélkülözi a márka jellegzetes sikkes és kifinomult mivoltát, mégis többet és mást ad, mint a korábbi kollekciók.

A bemutató helyszínéül a Spoon Café&Lounge étteremhajó szolgált, mely egyszerre biztosította a márkához általánosságban társított luxust, valamint a kellemes, természetközeli atmoszférát, amely a legújabb Thomas Sabo kollekcióban is fontos szerepet játszott.

spoon

spoon2

A kollekció tökéletességéhez – vagy legalábbis annak figyelemfelkeltő prezentálásához – nagyban hozzájárult a márka modelljeinek gondos megválasztása is. A különleges szépségű nő, aki csak úgy vonzza a tekinteteket, nem más, mint Georgia May Jagger – igen, annak a bizonyos Mick Jaggernek a legkisebb lánya, akinek a neve mindenki számára ismerősen cseng. A márka férfi arcának pedig a Forma 1-ből ismert Nico Rosberget választották, akinek a modellkedés is ugyanolyan ösztönös természetességgel megy, mint az autóversenyzés.

   georgia nico

De miért is olyan különleges és korszakalkotó a Thomas Sabo A/W 2014/2015? A legszembetűnőbb csavar a sugárzó színek megjelenése az ékszerek dizájnjában, mely megtöri az ezüst és arany darabok egyhangúságát és kivételes fényességet kölcsönöz azoknak. Ez már önmagában is szakítás a korábbi, többnyire monokromitást preferáló koncepcióval. A kollekció alapjellegét a legendás hollywoodi istennők, a modern nő tökéletessége és a karma elvont fogalmának ötvözésével írhatjuk le, melyet körbeleng a ’20-as évek világának eszményisége és az art-déco szellemisége.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_3

Az ékszerek csillogásukkal és aprólékos díszítettségükkel vonzzák a tekinteteket, emellett a sokféle kombinációs lehetőség biztosítja az originalitást, továbbá a népszerű és modern mix&match irányzat beépülését a tradicionális elemek közé. Minden termékvonal önmagában is egyedi és saját szellemiséggel, életszemlélettel rendelkezik, melyek elvont szimbólumrendszerként egyesülnek a viselő személyiségével.

Eternity of Love – Örökkévalóság a szerelemben

Az Eternity of Love termékvonal a szerelmet, az örökkévalóságot, illetve a két fogalom szinte irrealisztikus és meseszerű összekapcsolódását testesíti meg. Az ékszerek alapjául a soha véget nem érő, folytonosan egymásba futó formák szolgálnak – ez az örökkévaló szerelem szofisztikált és sugárzó szimbóluma. A rozé arany, az ezüst és a különleges csiszolású kövek egy lenyűgöző és örökké klasszikus kombinációt alkotnak.

    THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_8THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_6

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_A1311

The Purity of Lotos – A lótusz tisztasága

Ahogyan már termékvonal elnevezése is sejteti, a Purity of Lotos darabjainak tervezése során az azonos néven futó növényre, a rengeteg különböző vallás szimbólumrendszerében felfedezhető, a tisztaságot, megújulást, illetve újjászületést megtestesítő lótuszvirágra kerestek analógiákat. A misztikus zafírkék, a smaragdzöld, és a finom rózsaszín kvarc törékeny virágszirmok jelképeként reprezentálják a tisztaságot és a felvilágosodottságot.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_12_13

The Secret of Cosmo – A kozmosz titka

A kozmosz titka valójában az izzó színekben és a kitűnően megmunkált részletekben rejtőzik – legalábbis amennyiben a The Secret of Cosmo termékvonalat megfejtéséről van szó. A különleges csiszolásnak köszönhetően a kövek a szivárvány minden színét magukba foglalják, azokat teljes ragyogásukban átadva. A dekoratív, nőies formák magának az eleganciának a megtestesítőivé teszik a termékvonal darabjait.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_16_17

So Black

Annyira fekete! Emellett titokzatos, klasszikusan esztétikus és megkérdőjelezhetetlenül Thomas Sabo is a So Black termékvonal minden egyes darabja: a mélyfekete ónix csillogása magabiztosságot áraszt, a szemkápráztató cirkónia pedig Hollywood aranykorába kalauzol minket. Ezzel a Thomas Sabo ismét bebizonyította, hogy a fekete szín uralkodása örökérvényű és kétségbevonhatatlan.

      THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_22 THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_TR2024

Karma Beads, Karma Bead Pendants – Gyöngyszemek és medálok

A karma fogalmát mindannyian jól ismerjük, az már csak a képzeletünk gazdaságán múlik, hogy tartunk-e tőle. A Thomas Sabo karma gyöngyszemeivel kapcsolatban azonban egyértelműek a nézeteink – ezeket csak imádni lehet! A 2014 tavasz-nyári szezon kapcsán indult útjára az úgynevezett Karma Beads termékvonal 72 gyönggyel, melyet az őszi-téli kollekcióban 36 új, színpompás darabbal bővítettek. A termékvonal lényege a maximális kombinálhatóság, a kivételes egyediség, hiszen a karma gyöngyszemeit mindenki a saját személyisége szerint választja ki és mixeli az ékszerekben, ezáltal páratlan kreációkat hozva létre. A gyöngyök mellett megalkottak 12 speciális, úgynevezett Karma Bead medált is, melyeknek minden egyes darabja más és más üzenetet hordoz: akadnak köztük vad szegecsek, keresztet formáló medálok, illetve az élet fáját megtestesítő alakzat is. A Karma Bead medálok egyaránt viselhetőek különleges fülbevalókon, karkötőkön és nyakláncokon, ezáltal még többet adva hozzá személyiségünkből az ékszereinkhez.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_26

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_LB_03 THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_24_25THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_LB_02

Akármennyire is eltérőek és egyediek külön-külön az egyes gyöngyök és medálok, mondanivalójukban mégis van némi közös: a pozitív attitűd, a jó karma és a sugárzó életöröm előtti tisztelgés.

Wheel of Karma Ring – A karma kereke

A szezon sztárjai a karma kerekéről érkező koktélgyűrűk, amelyek az életet ünneplik, és kezeinkre irányítják a figyelmet, hatalmas méreteiknek és expresszív színeiknek köszönhetően. Ezek az ékszercsodák valójában a viselőjük karmájának megtestesítői és feltárói.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_32

 

Owl&Koi és Fairy Twines – Merítés a természetből

Első pillantásra a “vissza a természethez” mottó jutott eszembe az Owl&Koi és a Fairy Twines vonalak ékszereiről, melyek szimpla játékosságukkal és a minket körülvevő élővilág csodáiból nyert ötleteikkel rögtön a favorittá váltak a szememben. Valójában két külön termékvonalról van szó, számomra mégis szorosan összekapcsolódnak, ezért említem őket egyszerre. A baglyot formáló medál az éjszaka nőies eleganciáját, a koi pontyos medál pedig – az ázsiai mitológia után szabadon – a bátorságot és a kitartást hivatott szimbolizálni.

 THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_36  THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_35

 THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_38                 THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_LB_09

A Fairy Twines vonal törékeny levelei a nők érzékiségét párosítja a természet varázsával – az egész egy könnyed, tündérmeséket idéző glamourban egyesül, a természet eleganciáját és szépségét kölcsönözve ezzel a viselő aurájának.

20150_TS_SS_KAT_GLAM_HW14_V22.indd

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_46

Fatima – Tündöklő védelem

A Fatima keze a zsidó és arab hagyomány szerint védelmet nyújt a rontások ellen, nevét Mohamed próféta egyik lányáról kapta. A Thomas Sabo célja a híres szimbólum újraértelmezésével kevésbé misztikus ugyan, de nem kevésbé nagyszabású: viselőjének erőt, szerencsét és utánozhatatlan stílust ígér.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_42 THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_p_40_41

Crushed Pavé – Pezsgő csillogás

A fehér-fekete-pezsgőszínű trikolorban pompázó cirkónia kombinálása ezüsttel, rozé- és sárgaarannyal tündöklő glamúrt és ultra-femininitást kölcsönöz a Crushed Pavé ékszereknek, viselőjét igazi hollywoodi ragyogással ruházza fel.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_50THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_LB_18

Cool Ceramics – Klasszik elegancia

A Cool Ceramics a kerámia hűvös távolságtartását és a tiszta, minimalista grafikai dizájnt vegyíti szemkápráztató cirkóniával, létrehozva ezeket a letisztult, kéttónusú, magabiztosságot sugárzó darabokat, melyek egy klasszikus, de nem monoton sikket kölcsönöznek a viselőiknek.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_image_56

Említésre méltóak a legújabb kollekció órái is, melyek a sportos eleganciát hirdetik: kéttónusú – ezüst és rozé – színvilág, sportos ragyogás, innovativitás, játékosság, rozsdamentes acél és magas minőségű szíjak jellemzik a Thomas Sabo A/W 2014/2015 karóráit.

THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_WA0204 THOMAS SABO_STERLING SILVER_AW14_WA0201

Végül pedig nézzünk meg egy videót, melyben Georgia May Jagger a Karma Beads kollekció darabjait promózza nekünk!

German top-quality brand Thomas Sabo presented its 2014/2015 A/W collection at Spoon Cafe&Lounge. The main inspirations of this season were the legendary and chic Hollywood goddesses, the modern woman and her personal Karma. The collection includes radiant colours, art-déco elements and extraordinary designs. Every single jewellery can be described with the elegance and gracefulness of the Golden Age, a.k.a. the wonderful 20s.

Képek: Thomas Sabo lookbook, innen és innen.

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.