Mix ‘n Match #4 – DJ HuskyJoe special mix for Rebellive

Mix ‘n Match sorozatunk negyedik epizódjában a vokálos modern house-okat, nudiscokat finom klasszik discokkal és groovy funkokkal keverő Bang Dat! rezidens, HuskyJoe pakolta össze számunkra a hétvégére hangoló szelekciót, amely teraszon chillezéshez, esti pörgés előtti készülődéshez vagy önfeledt ugráláshoz egyaránt ideális. DJ HuskyJoe a Mei Kawa letisztult, aszimetrikus darabjaiban mutatja meg elegáns oldalát és a Galla tengerparti nyarakat idéző, printelt felsőiben készül a júliusi hőségre. A fotózás után a forró homokkal borított vízpartok hangulatát idéző, napsütéses mixet hallgatva kérdeztük alanyunkat zenével való kapcsolatáról, legnagyobb lemezfogásairól és divathoz fűződő viszonyáról.

Mesélj egy kicsit a kezdetekről, hogyan talált meg a zene, s hogyan döntötted el, hogy lemezeket fogsz pörgetni?

Szerintem mindenki úgy kezdené, hogy már gyerekkoromban… Én is így kezdem. Édesapám zenével foglalkozik, már kicsi korom óta szolfézsra és zongoraórára járattak. Persze itt komolyzenéről volt szó. Aztán jött a lázadás. Öcsémmel együtt nagy hardkórosok lettünk, koncertek, zenekar, lemezgyűjtés. Majd jött a jazz. Sok évig jártunk koncertekre, gyűjtöttük a lemezeket, bár ekkor már szinte bármihez könnyű volt hozzáférni digitális úton. A diszkó fura módon csak 2009 körül ért el hozzám. És ami még furább: nem az akkor már javában zajló diszkórevolúsön útján. Egy kedves barátom kitalálta, hogy milyen vicces lenne, ha testvéreimmel együtt csinálnánk egy bulit, amin mi DJ-zünk. Ebben az lett volna a poén, hogy bátyám, Suhaid ismert és köztiszteletben álló lemezgyűjtő és DJ, a többieknek, beleértve engem is, viszont semmi közünk nem volt a DJ-zéshez. Egyedül én vettem komolyan a feladatot és valahogy kitaláltam, hogy italo discót fogok játszani. Aztán nem lett semmi a dologból, engem viszont behúzott az őrület. Matek Márk barátom sokat segített a technikával való ismerkedésben. Gyakorlatilag órákat adott, a bátyám pedig megismertetett a lemezgyűjtés fortélyaival.

Saját bevallásod szerint a modern house-ok mellett legszívesebben a ’70-es évek második felétől a ’80-as évek végéig terjedő időszak disco, funk számait játszod, annak ellenére, hogy ez a stílus manapság nem tartozik a legnépszerűbbek közé. Miért pont ez a korszak a nagy kedvenc? Van közönsége itthon?

Egyszerű: ez tetszik! 🙂 A fekete diszkónak, funknak olyan energiája van, hogy egyszerűen úgy érzem, nem lehet rá nem táncolni. Ez korszaktól független. A re-edit műfaj nagyjai sokszor csak annyit csinálnak ezekkel a számokkal, hogy megerősítik a basszust. Így máris értelmezhetővé válik a dolog egy mai tánctéren.

Európa nyugatibb és délibb részén kiválóan működik a dolog. Még tőlünk északra is erős ez a vonal, nálunk valahogy nem indult be. Azt hiszem, itt jobban mennek a harsányabb zenék.

Duplahajtásos nadrág: Mei Kawa SS14, printelt ing: Galla SS14, napszemüveg: a stylist sajátja, cipő: a modell sajátja

Kifejtenéd, miket neveznek re-editnek? Miben más, mint egy remix?

Már a nevében is benne van, hogy ez inkább az eredeti szám szerkesztéséről szól. Bizonyos részeket kivágnak, sokszorosítanak vagy áthelyeznek. Ezek inkább strukturális változtatások. A remixbe sokszor új hangminták kerülnek, a re-editnél a használható alapanyag kizárólag az eredeti zene.

A klasszikus discokhoz, funkokhoz organikusan kötődik a vinyl kultúra. Elkötelezett, keményvonalas lemezgyűjtőnek vallod magad vagy digitális technikát használsz?

Lemezeket gyűjtök, de nem vagyok keményvonalas. Nem a hordozó a lényeges nekem, hanem a hangzás minősége.

Melyik a kedvenc lemezed vagy tracked a gyűjteményből? Kapcsolódik hozzá esetleg valamilyen személyes történet?

Úgy vettem észre, mindig azok a zenék nőnek hozzám könnyebben, amiknek a megszerzése nehéz volt, vagy épp kötődik hozzájuk valamilyen sztori. Így vagyok egyik első lemezemmel (Wardell Piper – Super Sweet), amit Törökországban sikerült kitúrni. Mikor megláttam a lemezt valami nevetséges áron, majdnem felsikítottam, bátyám szerencsére időben rám szólt, hogy ilyenkor szerencsésebb nem kimutatni a nagy örömöt, mert gyengítem az alkupozíciómat. 🙂

A másik ilyen történet pedig Lisszabonban kezdődött. Egy kis klubban a warm-up Dj valami iszonyat jó dalt játszott. Odamentem hozzá megkérdezni, hogy mi az. A szégyentelenje azt felelte, hogy fogalma sincs. Okostelefonom nem volt, így a szöveget próbáltam megjegyezni, de a memorizált szavak alapján egyszerűen semmit nem találtam az interneten. Már el is felejtettem a történetet, mikor egyik reggel az aznapi megjelenéseket böngészve szembe jött az említett szám egy másik feldolgozása. Mint kiderült, a szöveg, amit megjegyeztem, a magánhangzók egyezésén kívül köszönőviszonyban sem volt a valódival. Én mindenesetre majdnem kiugrottam a bőrömből. Azonnal megvettem persze és azóta is szívesen játszom (Delegation – Heartache N. 9).

Duplahajtásos nadrág: Mei Kawa SS14, kék-zöld ing: Mei Kawa FW13, kék-zöld mellény: Mei Kawa SS14, cipő: a modell sajátja

Játszottál már a Jazzanovás Claas Brieler előtt, korábban melegítettél Dicky Trisconak, de felléptél Rainer Trüby, Alex Barck vagy DJ Food mellett is. Melyik volt a legnagyobb élmény és miért?

Nehéz választani. Mindegyik nagy élmény volt. A legnagyobb talán mégis a Dicky Triscos buli. Ez volt az első nagy bulim és egyben az A38 hetedik szülinapja. Rainer Trübyvel mindig élmény találkozni. Én borboltot vezetek, ő pedig nagy borrajongó. Így a zenén kívül ebben az őrületben is osztozunk. Mikor először találkoztunk, teljesen kiborítottam azzal, hogy bikavért ajánlottam neki. Az ő élménye erről a borról ugyanis a német áruházak alsópolcos egri Stierblut löttye. Sikerült megmutatnom neki, hogy van komoly bikavér is! 🙂

Kivel (vagy kikkel) szeretnél egyszer egy buliban játszani?

Szívesen játszanék Fingermannel, Dj Butcherrel vagy Shota Tanakával. Ők a mai re-edit szcéna fontos figurái.

Milyen a saját öltözködési stílusod? Melyik volt a kedvenc darabod a fotózáson?

Nem igazán tudom, hogy hívják a stílusomat. Ez jól mutatja, mennyire foglalkozom vele. Azt vettem észre, ahogy öregszem, egyre fontosabb a funkcionalitás. Ez sokszor a kinézet rovására megy. Pont ezért lepődtem meg azon, hogy a fotókon szereplő ruhák közül egészen sok tetszett. Ezek szerint a divatosság és a funkcionalitás járhatnak együtt. A kedvencem talán a Mei Kawa SS14 pulcsi volt. Szuper az anyaga és egyszerűen szép.

Sötétkék pulóver: Mei Kawa SS14, sötétkék short_ Mei Kawa FW13, cipő: a modell sajátja

Hol táncolhatunk legközelebb az általad pörgetett számokra?

Július 18-án pénteken lesz a Fogas Házban a Bang Dat! sorozat, amin Bergivel, Bronks-szal, Sirmoval, Shadammal szoktunk együtt játszani. Következő alkalommal Safair fog csatlakozni hozzánk. Július 17-én a Flatlabban zenélek egy kicsit. Ennek apropója a Mei Kawa Big Summer Sale, ahol a komoly akciókat őrületes koktélok és részemről egy kis diszkó teszik még vonzóbbá. Augusztus 8-án pedig újabb Bang Dat! lesz!

Milyen zenéket hallhatunk a mixben?

A ruhák ismeretében és látva az első fotókat, úgy döntöttem, kicsit szögletesebb zenék illenek ide. Így tőlem szokatlan módon hauzos és kemény lett a mix, de azért megtartja a funkos alapokat. Sőt, a végén nem tudtam nem bediszkósítani. Az utolsó két szám így már kifejezetten diszkós. Gondoltam, adok egy kis aktualitást a mixnek a vasárnapi VB döntő kapcsán, így felhangzik benne egy rejtélyes producer vagy producerpáros (még ezt sem tudni!), Det & Ari Lajos Jump című száma, a Honved Hassle EP-ről.

HuskyJoe-t megtaláljátok Soundcloudon, Mixcloudon és Facebookon is!

 Most pedig következzen a DJ HuskyJoe special mix for Rebellive!

Tracklist:

LONE – Airglow Fires

Art of Tones – Damped

Moon Boots – Love Strong

Fulbert – Take it Easy (Original mix)

Chris Malinchak – So Good To Me (EJECA remix)

Detroit Swindle – Unfinished Business

Orazio Fantini – To The Ball

Reflex – Together (Oxford remix)

Campion – Monsieur B (Moon Runner version)

Det & Ari – Lajos Jump

80’s Child – Hot

Fonzi Thornton ft. Chic – I’ll Change My Game (Robert Bruen remix)

Layeres tencel ing: Mei Kawa SS14, fekete farmer: Mei Kawa FW13
Duplahajtásos nadrág: Mei Kawa SS14, printelt póló és zakó: Galla SS14, napszemüveg: a stylist sajátja, cipő: a modell sajátja
Duplahajtásos nadrág: Mei Kawa SS14, printelt póló és zakó: Galla SS14, napszemüveg: a stylist sajátja, cipő: a modell sajátja
Tunic shirt és sötétkék zakó: Mei Kawa SS14, sötétkék short és jeggings: Mei Kawa FW13
Tunic shirt és sötétkék zakó: Mei Kawa SS14, sötétkék short és jeggings: Mei Kawa FW13
Kétszínű farmer szöveting és fekete farmer mellény : Mei Kawa FW13, farmernadrág: a modell sajátja
Kék-zöld ing: Mei Kawa FW13, kék-zöld kapucnis dzseki és duplahajtásos nadrág: Mei Kawa SS14, cipő: a modell sajátja

Photographer: Vajda Réka

Model: DJ HuskyJoe

Styling: Kocsis Lilla

Hair: Csajkovszky Tímea @Circle Line Hair

Special thanks: Szabó Ádám

DJ Ren, DSH, thebakerman, Horváth Boldi, Robert Bruen

A ruhákat köszönjük a Mei Kawanak és a Gallanak!

Most többek között a fotókon szereplő Mei Kawadarabokat is óriási kedvezménnyel szerezhetitek be online a márka webshopjában!

______________________________________

In the next episode of our Mix ‘n Match column we feature DJ HuskyJoe, the resident of the Bang Dat! party series who pairs modern vocal house and nudisco with fine classic discos and groovy funk re-edits for us in the mix that prepares us for the weekend. It’s ideal for either chilling on the patio, getting ready for a party or joyous bouncing on the dancefloor. Enjoy! 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.