Tombol a divatfilm őrület – Indul a Milánói FFF!

A rebellive blog rendszeres olvasói tudják, hogy életünk a divat, emellett imádjuk a filmeket is: ebből következik, hogy a fashionfilmek – rajongásunk tárgyainak szerelemgyermekeiként – szintén a preferencialistánk élén foglalnak helyet. De nem csak mi vagyunk oda a divatközpontú filmekért – legalábbis erre enged következtetni a tény, hogy egyre több divatfőváros rendezi meg saját fashionfilm fesztiválját. 2014-ben Milánó is beállt a sorba, mi pedig izgatottan várjuk, mi fog kisülni a dologból.

A Fashion Film Festival Milano nevű eseményt Constanza Cavalli Etro hívta életre, aki a divat és a filmvilág nagy szerelmese. A filmfesztivál a 2014-es szeptemberi milánói divathét megnyitó eseményként fog debütálni a Paolo Grassi színházban. Célja, hogy dizájnerek, filmkészítők, művészek fórumaként szolgáljon, melynek keretében mindenki megmutathatja tehetségét a nemzetközi közönségnek, illetve kapcsolatokat építhet a hasonló érdeklődési körű résztvevőkkel.

FFF

A fesztiválon egyaránt helyet kapnak a divatfilmek világának tehetséges újoncai, de egy kiállítás keretében elismert és piacvezető brandek legjobb filmjei is bemutatkoznak, mintegy inspirációként a mozi és a divat kedvelőinek. A rövidfilmek versenyére a világ minden pontjáról várták az alkotásokat, melyeket egy multidiszciplináris és internacionális zsűri értékel. Ezek közül választják ki többek között a legjobb divatfilmet, a legjobb olasz divatfilmet, a legjobb rendezőt, a legjobb stylingot, a legjobb zenét stb.

Az esemény legnevesebb elődje a Berlin Fashion Film Festival volt – Európa vezető divatfilmes eseménye a rebellive blogot is magával ragadta (ha nem emlékeztek, itt egy kis update). Biztos vagyok benne, hogy a milánói filmes felhozatal is hasonlóan izgalmas lesz, amiről természetesen mi is beszámolunk majd. De, hogy addig se unatkozzunk, nézzük meg a berlini FFF Best Major Brand kategória nyertes videóját – ami egyébként a Best Editing, Best Male Cast és Best Cinematography díjakat is vitte!

Rebellive blog’s regular readers know that our life revolves around fashion and we also love films. That’s why we adore fashion films – and so does the fashion industry. Constanza Cavalli Etro founded Milan Fashion Film Festival which will function as the opening event of Milan Fashion Week in September and also as a meeting point for designers, filmmakers and artists. The festival is divided in two sections: an exhibition with major brands fashion films and a contest between fashion film newcomers, with 8 different prizes, such as Best Fashion Film, Best Italian Fashion Film, Best Styling, Best Music etc.  We can’t wait to watch the event, but since we have almost 2 months left, check our previous fashion film collection according to Berlin FFF here.

Kép innen.

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.