RebelliveRandom #18 – Csabay Feri válaszol

Az öregsulis olvasók talán még emlékeznek a RebelliveRandom interjúsorozatra – e rovatot két évvel ezelőtt indítottam, s most ugyanott folytatjuk, ahol anno abbahagytuk. Az alanyok tíz randomkérdést kapnak, amelyek érintik a karrierjüket, a divattal kapcsolatos véleményüket, de személyes vonatkozásuk is van. A sorozat aktuális részében Csabay Feri mutatkozik be, akit főként CSF nevű divatbrandje és az Olajos Tamással közösen megálmodott interaktív divatvideó kapcsán ismerhetett meg a divatszakma. A következőkben többek közt az is kiderül, hogy mit jelent Ferinek a divat, miért szereti a hivatását, mi inspirálja és mire a legbüszkébb… RandomCSF, íme:

A divat nekem azt jelenti, hogy…

A divat nekem önmagában nem jelent semmit. Ezt én előre gondolkozásként és egyfajta folyamatos feltalálásként élem meg.

Ami miatt igazán szeretem a hivatásom:

A folyamatos tanulás és fejlődés miatt, és azért, mert megismerhetek kreatív embereket számtalan területről. Szeretek részt venni olyan projektekben, ahol keverednek a művészeti ágak.

Ami a leginkább kikapcsol:

Kikapcsolódásként szeretem a saját elborult playlistjeimet hallgatni random sorrendben, ahol az Aqua után jön Sky Ferreira, hogy a DieAntwoord-ba fordulás után Sepulturában végződjön. Ezeket munka közben szoktam hallgatni. Munka után pedig szeretek barátokkal tölteni egy kis időt, ami a legjobb kikapcsolódás számomra.

Ami a leginkább inspirál:

Bármi és bárki. Legutóbb egy szék sziluettjéből jutott eszembe egy print minta. Egy jelenet az utcán, egy jó beszélgetés… Az inspirációt nem lehet erőltetni, mert a legváratlanabb helyzetek szülik.

Amiért kedvelem Magyarországot:

A szakemberek miatt, akik a nehézségek ellenére is világszínvonalon képesek teljesíteni. Nyomás alatt készül a gyémánt.

Ahova mindig is el szerettem volna jutni, mert…

Tokyo, mert nyüzsög, pörög, modern, de kézzelfogható távolságban vannak a tradíciók is. Tökéletes példa a múlt, a jelen és a jövő szimbiózisára.

Akinek a legtöbbet köszönhetem:

Szüleimnek, mert mindig támogattak.

Legutóbbi kedvelt olvasmány és film, melyet bátran ajánlok, mert…

Mostanában a bauhaus stílusról olvasok sokat a CSF ’15 S/S koncepciója miatt (Budapest Bauhaus), ezért a legutóbbi könyvem a Fény és Forma volt. Modern építészet Budapesten, nagyon szép fotókkal. A legutóbbi film, ami tetszett az a Raid2 volt, de azt nem ajánlom.

Legnagyobb erényem és a legrosszabb tulajdonságom két szóban:

Kitartó vagyok és makacs.

Amire a legbüszkébb vagyok:

Örültem amikor az első kollekciómat meghívták egy showroom rendezvényre a Berlin Fashion Weekre, s annak is, hogy a CSF kampányanyagok olyan rangos média felületeken jelentek meg, mint a Vogue vagy a Fashion Gone Rogue, de a legbüszkébb arra vagyok, hogy az engem kedvelők szerint szezonról szezonra megfigyelhető a CSF fejlődése,. Ha ez eddig így volt, akkor ez után is így lesz, s akkor nagyon messze még a csúcs!

www.csf.co.hu

www.instagram.com/ferenc_csabay_csf

www.facebook.com/csf.design

Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.