Tumblr blogok, amelyeket érdemes követned! (2. rész)

A tumblr repetitív ömlesztője Bermuda-háromszög módján képes magába szippantani az időt, persze csak akkor, ha nem vigyázunk. Ha haditervvel futunk neki a blogkeresésnek, talán megússzuk, hogy két órányi scrollozás után ugyanoda lyukadjunk ki, ahonnan az egészet elkezdtük vagy a beírt kulcsszó helyett, valahol egészen máshol…

Ivett a tumblr kalauz első részében már színt vallott annak kapcsán, hogy milyen blogokról gyűjti be a maga inspiratív adagját. Most az én gyűjtésem következik a sorban, amivel remélem, megelőzöm nektek az órákig tartó monitorbámulás okozta szemszárazság tüneteit.

witches and slippers and hoods

A witches and slippers and hoods tumblr szerkesztőjéről nem sokat lehet tudni, a FAQ szerint egy 22 éves, Fashion History and Theory szakos lányról van szó. A blog 2011 óta működik, a kezdeti, átlag 200 havi poszton futó blog sajnos ma már csak ritkán frissül, azonban érdemes követni, mivel az archívumban ritkán látott divatfotók között nézelődhettek. A tumblr tulajdonosa ugyanis többnyire könyvekből és újságokból szkennelt fotókat posztol.

Fashion In History

Ki? Mikor? Hol? Mit? Ha már szóba hoztam a divattörténetet az előző blognál, most ugorjunk is egy ilyen tematikájú tumblrre. A blog 17. századtól kezdődően gyűjti a divattörténeti reprókat a tervezői adatokkal együtt. Ha érdeklődtök a divat múltja iránt, érdemes kattintani.

My Vintage Vogue

Akkor hát előre a múltba! A My Vintage Vogue nevéből könnyen következtethettek a blog kontent részére; az 1920 és 1960 közötti Vogue-ban, illetve Harper’s Bazaar-ban megjelent divatfotók és hirdetések töltik ki a felület archívumát. A 2008-ban indított MVV egy kisebb flickr oldalból nőtte ki magát, ma már elérte azt a látogatószámot, ami szükségessé tette szerkesztője számára, hogy a tumblr mellett más közösségi felületeken is szerepeltesse az MVV-t, így a Facebooktól egészen a Pinterestig követhetitek a klasszikus divatfotó aranykorát megidéző My Vintage Vogue-ot.

Not Ordinary Fashion

A Not Ordinary Fashion tumblrt elég egyszerűen tudom definiálni: minden, ami haute coutureA tumblr készítői nagyon jó fejek voltak, mivel a legtöbb tumblr bloggal ellentétben egészen felhasználóbarát módon külön címkét adtak a tumblr-t tematizáló What is Haute Couture? kérdésnek, emellett tag-ek szerint kereshetünk a blogon designers, runway details vagy akár colors kategóriák szerint. A Not Ordinary Fashion szerkesztői szabadon kezelik a posztokat, a submit funkcióval pedig akkor is küldhettek fel képeket a blogra, ha nem vagytok regisztrált tumblr tagok. Szóval let’s couture!

House of Bourbon

A House of Bourbon blogra a Pinteresten találtam rá Jürgen Teller-fotók keresése közben. A blogon editorial fotókat találhattok bármiféle gyűjtőtéma nélkül, a válogatásban inkább a tumblr tulajdonosának ízlése dominál, ami nekem úgy tűnik, a snapshot aesthetic irányára épülő divatfotókat jelent.

argeppia

Az argeppia tumblr alapvetően egy művészeti blog, amin helyet kapott egy experimentális megközelítésű fashion alkategória is. Az argeppia mögött egy Tamara nevű, Sydneyben élő lány áll, aki művészeti tanulmányokat folytat, valamint a tumblr featured #art részéért is ő felel szerkesztőként.

 Fashion Blogs To Follow

A divat-tumblr rész lezárásaként jöjjön egy kis szégyellnivaló brand-mánia. A Fashion Blogs To Follow nem szól másról, mint egymás után sorakozó designer és beauty logók mögötti, kattintásra váró tumblr linkek leltáráról. Amelyik divatmárkának van tumblr aloldala, az itt garantáltan megtalálható.

 Movies In Color

Ráadásként ajánlanám még nektek Roxy Radulescu cinematográfia tumblr oldalát, ahol filmrészleteket és a hozzájuk tartozó színskálákat nézegethettek, miközben rácsodálkozhattok a színek atmoszférateremtő erejére.

Szöveg: Bea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.