A legtehetségesebb fiatal hazai divattervezőket keresi a Marie Claire!

Az év legstílusosabb fiatal divattervezőjét keresi a Marie Claire. A megmérettetésre dominánsan kék, különleges anyaghasználatú, bátor mintavezetésű partiruhával bárki nevezhet. Érdemes jelentkezni, ugyanis a győztes elnyeri Az Év Fiatal Divattervezője címet, amelyet egy ünnepélyes díjátadón, a Marie Claire Fashion Daysen (november 7-9.) vehet majd át.

A beérkező pályázatokat a négytagú szakmai zsűri – Sármán Nóra divattervező, Molnár Anikó divatszerkesztő, László Krisztina főszerkesztő és Molnár Eszter, a Hungária Pezsgő munkatársa – bírálja el. A legjobb 25 alkotásra az olvasók is szavazhatnak a magazin weboldalán.

„Partydresst tervezni nagyon izgalmas feladat, hiszen a bulizás a szabadságról szól, így ebben a műfajban bátran szabadjára lehet engedni a fantáziát” – mondta Sármán Nóra, designer. „Én a tervezők helyében biztosan abból indulnék ki, mit jelent számukra a felszabadult bulizás, a féktelen éjszaka. Valószínűleg magamnak terveznék, hiszen annál hitelesebb nincs, mint ha te magad is szívesen viselnéd az általad kitalált darabot. Ebben a versenyben igazán nagy szerephez jut a kreativitás, a jó ötlet, a minőségi kivitelezés. Partydresst tervezni féktelenül kell, hiszen a bulizás pont erről a szabadságról szól.”

„Az év fiatal divattervezője pályázattal az első lépések megtételében segítjük a kreatív dizájnereket azzal, hogy a legígéretesebb pályamunkákat a Marie Claire Fashion Daysen és a magazinban is bemutatjuk. Ezzel lehetőséget biztosítunk számukra, hogy már a startvonalnál kitűnjenek a tömegből. Az értékelés során az eredeti, emlékezetes, a Marie Claire-Nő számára hordható darabokat fogom díjazni, amelyektől oldottabbak, magabiztosabbak lesznek azok, akik viselik”- mondta László Krisztina, a magazin főszerkesztője.

A pályázatra olyan markánsan kék partiruhával lehet nevezni, mely – legyen szó akár kellemes vacsoráról vagy egy fergeteges buliról – eredeti megoldásaival tökéletes egy pezsgő éjszaka minden pillanatához.

 A bemutatkozási lehetőségen kívül, a nyertes tervezők külön díjazásban is részesülnek:

I. Szakmai Díj: 200.000 Ft

II. Közönségdíj: 200.000 Ft

III. Hungária Pezsgő különdíj: 200.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 10.

Forrás: Just Creative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.