Egyhetesre duzzasztott élményfröccs – Sziget Fesztivál 2014 (képriport)

A 2014. augusztus 11-17-ig tartó időtartamban újból rá kellett jönnöm, hogy akármennyire mocskos, zsúfolt, zajos, mocsárszagú és élhetetlen a Sziget, legalább annyira imádnivaló és hasonló hely, mint maga Budapest. Egészen reggeltől kezdve megszámlalhatatlan kulturális program és impulzus tódul az arcodba, míg estére a rádzúduló zenei line up és a nyakadon landoló sör teszi kerekké a napot. Fotóriport és stíluskörkép a legnagyobb hazai fesztiválról a folytatásban! 

Az idei Sziget Fesztivál alatt az időjárás is legalább olyan változatos volt, mint maguk a programok – bizonyára a résztvevők egy jelentős százaléka még a regenerálódás, fesztiválbetegségből lábadozás szakaszában van az embert nem kímélő egyhetes emigráció után. A tavaly megkezdett a Fesztiválköztársaság-marketinget folytatva idén a hihetetlen mennyiségű kultprogramok mellé végre egy olyan zenei felhozatalt is kaptunk, aminek köszönhetōen először teljesen elfogytak a hetijegyek. 

Végre megpróbáltam még teljesebben kihasználni, hogy ebben az évben már harmadik alkalommal települtem ki a debreceni MODEM gyakornokaként a Múzeumi Negyedbe. A koncertek lecsekkolására szerencsére idén is volt elég időm, így mindennap legalább 4-5 fellépőt sikerült beszuszakolni a programomba. A nagyrészt az A38-ban látott koncertek – mint Angel Haze, Darkside, Band of Skulls, Mount Kimbie, Crystal Fighters bulija – mellett olyan csemegékbe is belefuthatott az ember, mint az Európa Színpadra tett Aucan, vagy az idén már a Party Aréna helyét kiváltó B.myLake Colosseum programjának felhozatala, vagyis többek között Max Cooper, a Mind Againt és Miss Kittin live produkciója. De volt újra Sziget Beach is CityMatinéval fűszerezve, és a Nagyszínpados fellépők közül is érdemes megemlíteni néhány nevet: a Queens of the Stone Age és az idén klasszikus slágereit hozó Korn. A hazai dallamok keresgélése közben csíptem el a Grand Mexican Warlock, a Turbo és a PASO ismerős dallamait. 

A zene mellett próbáltam a divatra is koncentrálni egy cseppet, és elkaptam pár spontán pillanatot a stílusosabb fesztivállakókról. Ezt tekinthetitek meg most, jöjjön néhány hangulatkép a 2014-es Sziget Fesztiválról!

_MG_0190_MG_0276

_MG_0408

_MG_0161

_MG_0381_MG_0477_2_MG_0162_2

_MG_0289

_MG_0487

_MG_0659_MG_0641

_MG_0637

_MG_0206_MG_0744_MG_0024__MG_0128_MG_0613_1_bw_MG_0171_MG_0098_MG_9878_MG_1205_2_MG_9905

Szöveg, fotók: Netta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.