Új „funny face” a Harper’s Bazaar címlapján: bemutatkozik Audrey Hepburn unokája!

Audrey Hepburn nevét hallva valahogy mindig felcsillan a szemünk és egy kis melegség járja át a szívünket – ha élt a 21. században egyhangúlag elismert és körülrajongott színésznő, aki ráadásul még társadalmi szerepvállalásával is kitűnt a filmvilág csillagai közül, az minden kétséget kizáróan ő volt. Az Emma Ferrer név egyelőre még nem hordoz effajta asszociációt, de van egy olyan érzésem, hogy ez hamarosan változni fog. Történetesen Hepburn unokájáról van szó, aki eddig a reflektorfénytől távol élte mindennapjait, most azonban a Harper’s Bazaar címlaplányaként mutatkozik be, kísértetiesen megidézve világhírű felmenőjét.

Emma Ferrer felbukkanása a köztudatban, illetve modellként való debütálása elég hirtelen történt – nemrég még a Hepburn-rajongók számára sem mondott sokat a név, most pedig ott virít szinte minden divattal foglalkozó weboldalon.

emmaferrer6

Emma édesapja, Sean Hepburn Ferrer, Audrey és első férje, Mel Ferrer közös gyermeke. A lány éppen egy évvel Audrey halála után született. Gyermekkorát Svájcban és Los Angelesben töltötte, jelenleg pedig Firenzében folytat művészeti tanulmányokat. Eddig nem adta jelét, hogy akár a divat, akár a filmvilág érdekelné, most azonban mégis az egyik legnevesebb divatmagazin, a Harper’s Bazaar oldalain pózol egy Audrey Hepburn tematikájú sorozat erejéig. A magazin szeptemberi számában való megjelenés volt az első nyilvános szereplése modellként, de talán nem az utolsó – Emma elárulta, hogy a későbbiekben is szívesen dolgozna a szakmában.

emmaferrer

A fotósorozat képei egytől egyig klasszikus Audrey pózokat és look-okat elevenítenek fel, a színésznő ikonikus viseleteivel – így például a fekete garbóval és az elegáns, széles karimájú kalappal – operálva. Ezt a mesterségesen kreált Audrey atmoszférát teszi autentikusabbá és komplexebbé, hogy Emma családi örökségként birtokolja nagyanyja karakteres szemöldökeit, gyönyörű mandula alakú szemeit, és vékony, kecses, gazellára emlékeztető testalkatát.

emmaferrer2

emmaferrer3

Érdekesség, hogy a fotókat Michael Avedon lőtte, annak Richard Avedonnak az unokája, aki anno számtalanszor lencsevégre kapta – és nem mellékesen múzsájának is tekintette – a színésznőt, és aki a Funny Face című Hepburn-film férfi főszereplőjének, a divatfotós Dick Avery karakterének ihletője is.

emmaferrer4

emmaferrer5

A képekhez egyébként egy interjú is kapcsolódik, melyben Pamela Fiori beszélget Emmával, miközben együtt nézik Audrey egyik leghíresebb filmjét, a Sabrinát. Emma bevallotta, hogy nem látta nagyanyja összes filmjét, sőt, kiskorában nem is tudott rá úgy gondolni, mint korszakalkotó színésznőre, hiszen számára inkább családtag volt. Sajnos ők ketten sosem találkozhattak, Emma Ferrer ennek ellenére rengeteg emlékkel és Audrey relikviával büszkélkedhet. Kedvencei ezek közül a jellegzetes Funny Face-stílust felelevenítő kasmír garbók és egy antik teddy maci.

If we mention Audrey Hepburn’s name everyone knows what we are talking about. But what if we say Emma Ferrer? Nothing yet, but it’s about to change. Emma Ferrer is Audrey’s beautiful granddaughter who finally made her fashion debut on Harper’s Bazaar’s cover. The Audrey Hepburn themed photo series evokes the flawless, elegant and classic style of the actress and brings us back to the good old days.

An interview with Emma accompanies the photos in which she talks about Audrey, her movies, and the effect of Audrey’s fame on her life. For the whole interview, visit Harper’s Bazaar’s website

Képek innen és innen.

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.