SundayTunes #6: End of summer – Dream on

A nyár iránt érzett nosztalgia fel-­felsejlő érzetét idézzük meg soron következő Sunday Tunes válogatásunkkal. Bár az indián nyár még tart, az augusztusnak már vége és vele együtt tovatűntek a vízparti kalandok, a barátokkal töltött nyaralás önfeledt nevetései, az éjszakai fürdőzés tinédzserromantikája, a farmershortos-­bikinifelsős biciklizés a hőségben, a fesztelen délutáni fröccsözések, a fesztiválok megismételhetetlen őrültsége, az egynyári flörtök és szerelmek felszabadultsága. Lassan olybá tűnik, mintha csak álmodtuk volna a nyarat, mely hirtelen elillant, s illúzióvá vált csupán. Ebben az álomszerű átmeneti állapotban ismét előhozzák a nyár során átélt emlékeinket a következő zenék. Élvezzétek!

Harrison – Dreamer

Az álomszerű kaliforniai beach-hangulatot a torontói fiatal producer, Harrison editjével kezdjük, melyben a ’80-as évek disco-funk bandájának, a B.B & Q (Brooklyn, Bronx, and Queens Band) egyik számát dolgozza fel.

Huncut pillantásainkat reflektív napszemüveg takarja a tengerparton, hajunk retrohullámokban omlik vállainkra a Gioia magazinból származó, Alvaro Beamud Cortes által fotózott képet nézve.

Gioia_yulia-terentieva_swim11
A kép forrása: FGR

Az editorial többi képe itt nézhető meg.

Anoraak – Made up (Endless Summer version)

A vágyódó álmodozást a francia csodagyerek, Anoraak érzelmes-elektronikus, illúziókat kergető trackjével folytatjuk, melyhez a Saun & Seng által lencsevégre kapott fülledt kaliforniai editoriál dukál. A Numéro hasábjain megjelent fotókon Ginta Lapina szexistennőként pózol a pálmafák árnyékában, miközben a lenyugvó nap sugarai cirógatják bőrét. Dereng már valami?

ginta-lapina11

ginta-lapina8

ginta-lapina9
A képek forrása: FGR

Az editorial többi képét itt nézhetitek meg.

Tycho – Awake

A pálmafák és a tengerpart után a sziklás sivatagban folytatjuk road tripünket Tycho, azaz Scott Hansen idén megjelent albumának címadó dalával. A grafikusként is alkotó San Francisco-i producer saját grafikiai munkáiban is előszeretettel használja a retrós-nosztalgikus stilizált tájkép image-eket, melyet ambientes, poszt-rockos zenéi egyébként is megidéznek. Aki annyira rákattant a Tycho által életre keltett álomszerű hangzásra, mint én, az október 18-án élőben is meghallgatja az A38-on. A passzoló editorialban Ikeline Stange ábrándozik Kerry Dean képein napnyugtakor a végtelen arizonai sivatag vörösen izzó sziklái között.

iekeliene1

iekeliene6
A képek forrása: FGR

Az editorial többi képét itt éritek el.

Grimes – Genesis

A Claire Boucher, azaz Grimes által készített éteri zenék és klipjeinek mesés-apokaliptikus látványvilága egy meghatározhatatlan, felemelő, ugyanakkor vágyakozó érzést keltenek a hallgatóban. Grimes tündeszerű megjelenése és kislányos hangja is erősen hozzátesz a hangulathoz, melyet a Numéro Tokyoban megjelent, Laurie Bartley által fotózott editorial képei egészítenek ki.

sui3a

sui5a
A képek forrása: FGR

Washed out – Feel it all around

A sort a Washed out néven alkotó Ernest Green egy ikonikus zenéje zárja, melyet a bevallottan hipszter, mégis hipsztereket kifigurázó komédia, a Portlandia is főcímdalának választott. Árad a visszahozhatatlan évek után vágyakozó tinédzserromantika, az álmos vasárnap késő délutáni félhomályában chilles hangszőnyegek vesznek körbe, egy szám erejéig a múltban élünk, a holnap nem számít. A bágyadtan szentimentális feelinget a fényekkel tökéletes precízséggel játszó Camilla Akrans képei idézik meg.

annachina15

annachina27
A képek forrása noir facade

 

Szöveg: Lilla

Képek forrása: FGR, Noir Facade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.