Too cool for school? – A KREA smink szakos vizsgaprojektje

Ha szeptember, akkor nemzetközi divathetek és (sokak számára) iskolakezdés! Akár a gimi padjait koptatjátok, akár valamelyik főiskola vagy egyetem előadójában jegyzeteltek szorgosan, értitek mire gondolunk. Az unalmas matek és fizika óra, vagy két hosszú előadás közötti szünetben a KREA smink szakos hallgatóinak vizsgaképeit lapozgatva garantáltan lelkesebben tudjátok átélni a back to school-életérzést, továbbá betekinthettek a színfalak mögé is.

A KREA smink szakján idén végzett hallgatók vizsgán készült munkáit szó szerint iskolai keretek között fotózta a profi stáb. A modellek visszaültek az iskolapadba és bájosan stréber jókislányként, fiús tomboyként, natúr szépségként, extravagáns party girlként vagy épp elbűvölő gótként pózoltak.

A vizsga alaptematikája a 20. század fő szépségirányzatai alapján egy modern smink megalkotása volt, erre húzta rá a team a ‘too cool for school’ koncepciót. Így párosulhatott az évtizedeket kreatívan újjáértelmezve a ’80-as évek party trendjei alapján készített sminkkel a Daige Sex, money, power-feliratú felsője, markáns, férfias karakterjegyekkel a The Four ananászos bomberdzsekije, a ’60-as évek szemfestésének esztétikájával Tomcsányi Dóri retrós növényprintes ruhája, vagy a vamposan sötét, füstös szemmel és bordós szájjal a pasztellszín gallér.

A Máté Balázs által lőtt képek magukért beszélnek, minden modellnek típuskaraktert adott a koncepciót kidolgozó Gróf és Eugénia Zhenya Bulah. A koncepción kívül a styling is Zhenya keze munkáját dicséri, a sminkekhez passzoló hajakat a Hairclub fodrászai készítették, a modellek a Face, az Attractive és az Artmodels zászlóshajója alól kerültek ki.

A vizsga és a fotózás kulisszái mögé nekünk is volt lehetőségünk betekinteni, ahol megfigyelhettük a magas szintű profizmust nyújtó szakembereket oldott hangulatban dolgozni. Ennél távolabb már nem is lehetett a kegyetlen professzor által vezényelt szigorlat vizsgadrukkja, vagy az előző éjjel sorkihúzott 500 oldal tankönyvszagú erőlködése. Hihetetlen precizitással beállított pózok, előre kidolgozott, begyakorolt részletek adták az eredményként létrejött képek alapját. Rutinos szakemberek munkája segítette továbblendíteni a vizsgázókat. A sminkes végzősök kezdő léte ellenére a csapat mégis végig megmaradt demokratikusnak, a tagok kikérték egymás véleményét az alkotómunka során.

Kíváncsian várjuk, mely végzősökből lesznek a jövő nagy sminkmesterei, s arra, hogy vajon kiket látunk majd a hazai divatesemények backstage-ében dolgozni. A képeket más szakok vizsgamunkáival együtt az október 2-án 19:00 órától nyíló vizsgamunkák kiállításán élőben is megcsodálhatjátok majd a KREÁ-ban. Ha a fashion weekek sodrásában megirigyeltétek a kifutók sminkjein dolgozó makeup artistokat, később ti is kitanulhatjátok a szakma csínját-bínját a KREÁ-ban, érdeklődjetek a jövőben induló osztályaikról az alábbi elérhetőségeken.

A részletek:

KREA Kortárs Művészeti Iskola

V.ker Október 6.utca 18 félemelet, 31-es kapucsengő

Honlap: http://www.kreaiskola.hu/

Szakvezető Ianár: Tombor Sarolta

Projektvezető: Tégely Laura

Elérhetőség: 06 70/318 5684, laura.tegely@gmail.com

Asszisztens: Mészáros Janka

Szöveg: Lilla

Werk képek: Laura

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.