SundayTunes #7 – Showtime!

Nem mondom, hogy már ideje felkészülnünk a hideg időszak meleg teát szürcsölgetős, fotelbe süppedős, vasárnap délutáni hangulatba mártott otthoni mozifeelingjére, de azért valljuk be, túl az immáron csak az Instáról vagy a NYÁR 2014 mappánkból felidézhető nyári partyflow-n, a hosszú, tikkasztó napokon és az uborkaszezon (kisebb-nagyobb mértékű) könnyelműségén, jól esik a hétvégét nyugiban a kedvenc filmjeinkkel tölteni. Na, de hé, ez egy SundayTunes, hogy jönnek ide a filmek? Úgy, hogy filmzenékhez kerestem most menő editorial fotókat, úgyhogy megint feladtam magamnak a leckét, de hát: így megy ez. Merüljetek el ezekben a kiváló muzsikákban, s ha kedvet kaptok, csapjátok fel az adott filmet is, mert megéri! Ja, megsúgom már itt az elején, hogy kicsit csaltam, ugyanis egy-egy mozi kapcsán nemcsak egy tracket pattintottam az adott kép mellé, hanem…

Intouchables // Életrevalók (2011)

… mint az Életrevalók esetében, a filmben felcsengő valamennyi számot felsorakoztattam. A 2011-es, igaz történeten alapuló francia dráma-vígjátékot – François Cluzet és Omar Sy zseniális játékával – egyszerűen nem lehet nem imádni. Sikerének egyik titka a benne hallható komoly-és könnyűzenei betétek édesbús barátsága, amelyek által élesebbé válik a két főszereplő egyénisége, a karaktereik közti kontraszt, ami a végén egy sírig szóló kapoccsá nemesül. A filmhez és tracklistjéhez a kiszolgáltatott sellőként vágyakozó Kristen McMenamyt választottam, akit Tim Walker kapott lencsevégre a W Magazine tavalyi decemberi-januári számának.

 

The Great Gatsby // A nagy Gatsby (2013) – Lana Del Rey: Young and Beautiful

Leo DiCaprio, az 1920-as évek Amerikája, egy hősszerelmes sztori és Lana Del Rey. Kell ennél több a katarzishoz? Kell, de ebbe most ne menjünk bele. Egy ugyanakkor biztos: a 2013-ban bemutatott, F. Scott Fitzgerald azonos című regénye alapján készült romantikus dráma, A nagy Gatsby, Lana csodásan bugó hangjával képes arra, hogy libabőrt idézzen elő, még ha csak néhány percre is. Határtalan vágy, végeláthatatlan szerelem és beteljesületlenségből adódó komorság tehát a következő editorial fotón, amelyet Kelly Klein lőtt, és a Vanity Fair Italia szeptemberi számában látott napvilágot.

Vanity Fair Italia - 24 Settembre 2014 (dragged) 9

 

True Detective // A törvény nevében (2014)

Csalok, csalok, csalok. A törvény nevében című minisorozat – igen, sorozat – ugyan nem illik szorosan a hetedik SundayTunes mozifilmes koncepciójába, mégis, a Nix Pizzolatto által életre hívott alkotás (és muzsikái) mellett egyszerűen képtelenség elmenni. Jelenleg tűkön ülve várom a második évadot, közben pedig azt tervezem, hogy újranézem az elsőt, mert tény, ami tény, ez nem egy egyszernézedésösszeállminden-féle mű. Meg egyébként is, a hangulatáért, na meg a The Handsome Familyért, a Primusért, Bob Dylanért, a Wu-Tangért, a Melvinsért és a többiekért duplán, triplán (…) megéri! Ha editorial az HBO remekművéhez, akkor egy kis misztérium, rejtély és a húsbamaróan jellegzetes Louisiana-miliő (vagy annak általam képzelt remake-je), vagyis egy fotó Annemarieke van Drimmelen kamerája által a holland Vogue 2013-as júniusi számából.

 

Kill Bill Vol. 2 // Kill Bill 2. (2012) – Shivaree: Goodnight Moon

Tarantino filmjei közül lehetetlen kiemelni egyet, de ugyanakkora gondban van az ember akkor is, ha a rendezőzseni alkotásainak muzsikái közt keresi a legepikusabbat. Nem is törekszem erre, inkább hozom az egyik kedvencem, a Kill Bill második részének egyik trackjét, a Shivaree által jegyzett Goodnight Moont. A sztori maradandó, a dalok egytől egyig zseniálisak, Umát imádjuk, Tarantino pedig éljen nagyon soká! Editorial fronton a japán harcművészetre és kicsit a darkos hangulatra mentem rá – a képen Kelly Mittendorf pózol az Flaire Italia negyedik számának, a fotó készítője Benjamin Lennox.

 

Taxi // Taxi (1998) – Fonky Family: L’amour Du Risque

A Taxi nem tartozik a kedvenc filmjeim közé, a Fonky Family és a franciaság viszont igen. A marseille-i csapat a kilencvenes évek óta aktív, nagyjából azelőtt kezdtek el éledezni, amikor kijött az első Taxi. A szám mellé pedig érkezzen egy vagány editorial fotó a francia Vogue-ból, amelyen Jovovich kisasszony pózol Inez & Vinoodh-nak.

Folytatjuk!

Képek forrása: Pinterest

Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.