Skip to content

Jövő hétvégén divatba borul a főváros!

Már mi is nagyon várjuk az idei TONI & GUY Fashion Week Budapestet, ami ebben a szezonban a Central European Fashion Days programjába illeszkedve hozza el nekünk a TGFWBP-en bemutató magyar divattervezők legújabb kollekcióit, illetve a már megszokott tervezők mellett a Dori Tomcsanyi és az ÁERON is prezentálja 2015-ös tavaszi-nyári gyűjteményét.  Jövő hét péntek és szombat tehát a divaté lesz Budapesten!

A Central European Fashion Days október 3-5. között várja a közönségét a Városligeti Műjégpályán. A rendezvény kiemelt programja a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntője, ahol kiderül, hogy 2014-ben ki lesz a régió legjobb divattervezője! Az esemény szakmai stábjához idén csatlakozik a TONI & GUY Fashion Week Budapest csapata is – az összefogás célja, hogy a magyar és a közép-európai régió tervezői közösen, egy nemzetközi platformon mutassák be legújabb kollekciójukat.

Nemzetközi szinten az eseményt a divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplője – többek között a New York- és a Berlin Fashion Week-ért is felelős – IMG Fashion támogatja, ezáltal emelve annak a szakmai színvonalát. Így idén a CEFD bekerül a legnagyobb nemzetközi divathetek naptárába. A szakmai összefogás mellett több hazai nagyvállalat is támogatja a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős állami intézmény, a Design Terminál kezdeményezését. A rendezvény mellé áll a tavalyi évhez hasonlóan a Heineken Hungária Zrt., de új partnerként a nemzetközi divathetek állandó szponzora, a Mercedes-Benz Hungária Zrt., valamint a Vodafone is hozzájárul az esemény sikeréhez.

Az esemény magában foglalja az elmúlt években hagyománynak számító Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntőjét is, ahol idén először a magyarok mellett a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország és Szlovákia) legtehetségesebb divattervezői is bemutatkoznak. A döntőn összesen 19 pályamű közül választja ki a zsűri a legjobb ruházati és a legjobb kiegészítő tervezőt, a legtehetségesebb hazai versenyző pedig a Design Terminál különdíját viheti haza. Négy országból összesen több mint 30 tervező képviselteti magát a kifutón és a rendezvényt kísérő pop-up üzletekben a több ezer fős nemzetközi közönség előtt. A bemutatók mellett számos kiegészítő program várja a látogatókat: szakmai konferencia, Smart Fashion kiállítás, valamint exkluzív buyer showroom is része a Central European Fashion Days programsorozatának.

A korábbi évekhez hasonlóan a Design Terminál most is nagyszabású jótékonysági akcióval köti össze az eseményt: a CEFD teljes jegybevétele az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti. Az idei év újdonsága, hogy a nagyszabású divateseményre a Design Hét Budapest nyitóhétvégéjén kerül sor. A CEFD társrendezvénye a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

 Természetesen mi is ott leszünk az eseményen, s mindenről beszámolunk – figyeljétek majd a blog Facebook oldalát és Intagramját!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s