Skip to content

150 pályamű érkezett a Marie Claire tervezői felhívására!

Ruha, amely elegáns lehet egy kellemes vacsorához, alkalmi egy ünnepélyes koccintás mellé, szenvedélyes egy fergeteges partihoz és kellően kényelmes a hajnali napfelkelte érintéséhez. Létezik ilyen? Erre a kérdésre kereste a választ a Marie Claire az idei „Az év fiatal divattervezője” pályázat kiírásában, amelyre összesen 150 kreáció érkezett!

„Azokat a – dominánsan kék – darabokat kerestük, amelyek bátor mintavezetésükkel, újszerű anyaghasználatukkal és eredeti megoldásaikkal tökéletesek egy pezsgő éjszaka minden pillanatához” – kezdte László Krisztina, a magazin főszerkesztője. „Idén több diák jelentkezett, akik valamelyik divatiskolában folytatják tanulmányaikat. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Marie Claire pályázatát figyelik a művészeti iskolák, egyetemek. Örülünk neki, hiszen belőlük lesznek a jövő tervezői, akik néhány év múlva akár a Marie Claire Fashion Daysen is bemutathatják majd kollekciójukat. De sok olyan pályázat is érkezett, melyek megalkotói civil nők, akik szoktak otthon varrni, s beindította a fantáziájukat ez a felhívás. Az ő jelentkezésüknek is nagyon örültünk, szeretnénk bátorítani az olvasókat, hogy álmaikat merjék megvalósítani.” A négytagú zsűri minden munkát alaposan végigtanulmányozott, viszont nem volt könnyű dolguk a 25 finalista kiválasztásában.

„A vélemények néha különböztek, hiszen mindenki más területet képvisel. Sármán Nóri, aki maga is tervező, nagy figyelmet szentelt a ruhákban rejlő játékosságnak, a kivitelezés minőségének. Molnár Anikó, divatszerkesztőnk számára az volt a fontos, hogy mennyire egyedi, divatos a beküldött alkotás. A Hungária pezsgő képviselője, Molnár Eszter a hordhatóságot, a nőiességet kereste a pályaművekben, én pedig azt vettem figyelembe, hogy egy Marie Claire-nő felvenné-e az adott ruhadarabot, amikor este partizni, bulizni megy.” – zárta le a magazin képviseletében László Krisztina.

A pályázat nyertesei a pénzdíjon felül bemutatkozási lehetőséget kapnak a november 7-9. között megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Daysen, valamint a magazin 2015-ös januári-februári lapszámában is.

Forrás: Just Creative

Fotó: Marie Claire Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s