Skip to content

Emberi kapcsolatok és fauvista dinamizmus – KataSzegedi SS15

Szegedi Kata SS15 kollekciójának bemutatóját már napokkal a TGFWBP-CEFD előtt nagyon vártuk, hiszen mindig élményszámba mennek számunkra a tervezőnő bemutatói. Vannak ugyanis olyan brandek a magyar divatközegben, amelyek totálisan telibe trafálják a rebellive kortárs művészetek, youth culture és „street cool” irányzataihoz igazodó koncepcióit, s nem árulok el nagy titkot, ha elmondom: Kata szabad szellemiségű, laza, artisztikus megoldásai ezen összetett stílus jegyében fogannak, amire mindig ráerősítenek a show-k olyan runway elemei is, mint a zene, valamint az izgalmas smink-és hajkonceptek.

Az innovatív, modern és merész szellemiség Kata 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójában is dominál, ahogyan a rá jellemző különleges kivágások, illogikus szabásvonalak is újra teret kaptak a következő meleg szezon darabjain. A tervezőnőre Henri Matisse 1952-es Kék aktok című alkotása volt leginkább hatással a szabásvonalak kidolgozásakor, amelyek az „ollóval való rajzolás” technikáját idézik.

A szabadság mint szervezőerő, az ellentétekből adódó feszültség az érdekes absztrakt minták, a kötetlenebb színhasználat, vagyis a harsány (korall, narancsvörös) és a könnyedebb, klasszikus (fekete, fehér, kék) színek váltakozása kapcsán, valamint az anyaghasználat terén is tetten érhetők. Kata most olyan anyagokkal dolgozott, mint a könnyed pamutselyem, muszlin, pamutvászon, de a kevélyebb neoprén, lyuggatott szövet és necc is formára lelt a kollekcióban. E dinamikus, kifejező, szenvedélyes alkotások a fauvisták művészi attitűdjére építkeznek.

A KataSzegedi SS15 az emberi kapcsolatokat és a városi élet egy napját szimbolizálja, ami tele van izgalommal, pörgéssel, lüktetéssel, finom, vagy épp erőteljes érzelmekkel, kalanddal és kíváncsisággal. A lazább, bő darabok és a szexi, szűk ruhák a nappal kényelmének és az éjszakai élet zsongásának kontrasztját jelenítik meg.

A modellek sminkje is az erőteljes színek izgalmas lüktetéséből állt össze: ecsetvonásszerű szemhéj, élénk narancs (genuine orange) pillák, valamint az arc szoborszerű árnyékolása adta a KataSzegedi-lányok energikus, különleges make-upját. Mindent összevetve nagyon egyben volt a show, de hogy erről ti is meggyőződjetek, ha még nem tettétek volna, nézzétek meg Ustreamen a bemutatót! Gratulálunk, Kata!

Szöveg: Ivett

Képek: Holecz Endre, Fekete ‘FeCsa’ Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s