Nubu, utazzunk még! (SS15)

Őszintén, az ősz derekán nem igazán érzem a tavaszi-nyári flow-t még (mondom ezt a fashion week szezon apropóján), s így voltam ezzel a TGFWBP-CEFD-re igyekezvén is, hiába volt kifejezetten szép idő. A Nubu meleg szezonra létrehívott ruhái és kiegészítői révén azonban közelebb tudtam kerülni a Sándor-József-Benedek féle pakk életérzéséhez. Hogy miért és hogyan? A megszokott minimálhangsúlyos, változatos oversized-orientált darabokhoz friss, naturalista hangulat társult, amely egyúttal megformálta a fesztiválstíllel fűszerezett urbánus hippi Nubu-nő „archetípusát” is.

E kollekcióban is privilegizált helyzetben vannak a Nubu alaptónusai, a fekete, a fehér, a bézs, a púder, de kapunk egy kis pasztellt (halvány mentát és halvány kéket) is a tervezőnőktől. Izgalmas a tarka, ecsetvonásszerűen egymásba forduló árnyalatok játéka az ikat hatású színes szöveteken, de nagyon tetszett a diófalapocskák ruhákra, táskákra illesztése is. Hihetetlenül egyszerű, természetes, mégis hatásos pluszt adott ez a kollekciónak, amelyben így a fizikailag látványosabban jelen lévő, megmunkálásával együtt is érzékelhetőbb, kevélyebb naturális anyag párbeszédbe elegyedett a ruhákba „oltott” természetes matériákkal, vagyis a lennel, a selyemmel, a rafiával, a bőrrel, a papírhatású, valamint a Nubu által kedvelt vízlepergető anyagokkal, s azok textúrájával.

Emellett szintén nagyon kedveltem a napszemüvegeket, amelyek által még inkább Kelet-Jütland mesébe illően szép, szélfútta homokos tengerpartján érezhettük magunkat. Igen, egyszer a misztikusan lebilincselő skandináv tájakon jártunk az egyszerű, természetes, mégis minden ízében izgalmas darabokkal, máskor a felkelő nap országában találtuk magunkat a kimonószerű ruhák és a japán teáscsészék színhangulatát megidéző koncept révén. Utazásaink közben megjártunk egy-két fesztivált is, amelyeken végre nem az Air Max-forró nadrág-top kombó vitte a prímet.

A klasszikus szabásvonalú daraboknak az érdekes ujjmegoldások adtak extraordináris színezetet, a Nubu által megszokott letisztult, mégis sokrétű formahasználatot pedig a népies beütésű rojt-díszítések lazítják.

Egy szó, mint száz, a Nubu tavaszi-nyári kollekciójába ismét beleszerettem. Kevés volt az a húsz perc, amit láttam a show-ból, úgy visszamennék. Nubu, utazzunk még!

Nézd meg a show-ról készült többi képet itt!

Szöveg: Ivett

Runway képek: Holecz Endre, backstage fotó: Gáspár Milán

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.