Skip to content

Couture fejdíszek Philomena Kwok műhelyéből

Néhány napja ismerkedtem meg Philomena Kwok kalaptervező munkásságával, ami első blikkre megfogott. Az ausztrál dizájner ékszertervezéssel indította karrierjét, majd az esküvői fejfedők bevezették a kalapok világába, ahonnan végül nem szabadult – szerencsére. Előremutató alkotásai, innovatív ötletei, kissé futurista formavilága ragadott magával, olyannyira, hogy most maximális lelkesedéssel mutatom be nektek is a munkáit.

Philomena Kwok x Flowers for a Vagabond 5

A tervező alkotásai változatosak és egyediek, de amennyiben egységesen próbáljuk meg őket jellemezni, elmondhatjuk, hogy az építészetből átemelt, illetve a futurista elemek felbukkanása igen gyakori. Ezen inspirációk mellett megjelenik az avantgarde irányzat, illetve az érdekes vonalak és a figyelemfelkeltő textúrák is. A couture fejfedők megtervezésekor és elkészítésekor Philomena a hagyományos technikákat egészen új, alternatív megoldásokkal mixeli, a teljes folyamatában kézzel készített darabokat egyedi anyagok felhasználásával kreálja, ettől lesz utánozhatatlan a dizájn.

Philomena Kwok x Tara SuttonA tervezőnő pályafutása az utóbbi években egyre inkább felfelé ívelni látszik: ready-to-wear kiegészítő márkája – a Featherhead – Ausztrália egyik legizgalmasabb feltörekvő brandjévé vált, és az egész országban rengeteg butik árusítja termékeit. Emellett Philomena számos helyi és nemzetközi branddel, illetve dizájnerrel kollaborált az elmúlt években – olyan nevekkel, mint az Escada, a Flowers For a Vagabond vagy Carl Kapp. Munkájának legtöbb kreativitást igénylő része a személyre szabott, rendelésre készített couture darabok megalkotása, melynek során a tervező teljes mértékben figyelembe veszi a megrendelő igényeit, stílusát, egyéniségét, adottságait, majd ezen szempontok mentén a tőle megszokott innovatív dizájn beépítésével hozza létre one-of-a-kind műveit.

A Flowers For a Vagabond márkának tervezett fejdíszek a minimalizmus jegyében készültek, az enyhén hullámos formák és a fekete-fehér duó szigorú dominanciájával. A kollabhoz tartozó fotósorozat az, ami első ránézésre nagyon megfogott: a változatos, merész, gazdag anyaghasználat és az egyszerű színvilág kontrasztja, a szobrászati inspiráció, illetve a mozdulatok dinamikája rendkívüli atmoszférát kölcsönöznek a képeknek. Philomena Kwok az Erosive Radiance névvel ellátott darabokban az 1920-as évek sziluettjeit gondolta újra, erős kanyarulatokkal és textúrákkal feldobva.

Philomena Kwok x Flowers for a Vagabond 1 Philomena Kwok x Flowers for a Vagabond 2 Philomena Kwok x Flowers for a Vagabond 3 Philomena Kwok x Flowers for a Vagabond 4

A Modular elnevezésű kollekciójához készült fotósorozatot nézegetve elsőre Tara Sutton mesterfodrász extrém hajkreációi és a hűvös sminkek tűnnek szembe, majd a hideg árnyalatok és geometriai formák játékából született fejdíszek ragadják meg a tekinteteket – és sokáig nem is engedik el. Az origami-inspirálta kollekciónak funkcionális jellege ugyan megkérdőjelezhető, de ahhoz nem férhet kétség, hogy a fejdíszek gyönyörködtetik a szemet.

Philomena Kwok x Tara Sutton 3 Philomena Kwok x Tara Sutton 4

Philomena alkotásai a világ minden részéről megrendelhetőek – amennyiben valaki kedvet kapott, további infóért látogasson el a tervezőnő weboldalára.

Lately I bumped into Philomena Kwok Australian milliner’s work. What I like most about her art is the originality and the unusual forms. She created a fancy little world in which couture hats are the main characters with their architecture and futurism inspired lines, colours and textures. If you are interested, visit Philomena’s website for more information.

Szöveg: Alexandra

Képek innen és innen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s