Táskák az alumínium és a szintetikus bőr találkozásából: JSB X Veszprémi Gabriella

Ismét egy közös munka érdekes eredményét mutatjuk be nektek, amit garantáltan néznetek kell majd egy ideig, hogy elhiggyétek, de azután meg fogjátok szeretni – szerintünk. A Je Suis Belle terveződuója és Veszprémi Gabriella – a KOMOD márka egyik alapító tagja – egy egészen újszerű, futurista beütésű táskakollekcióval rukkolt elő, melynek tervezésekor és elkészítésekor az innováció, valamint a sajátos formai analógiák álltak a középpontban.

Főszerepet kaptak a bevásárlószatyrokból, uzsonnás- és nejlonzacskókból kiinduló formai gegek, illetve ezen motívumok újragondolása – a jellegzetes alakzatok és sziluettek hétköznapi egyszerűségükkel és könnyű felismerhetőségükkel már önmagukban is figyelemfelkeltő dizájnelemként vannak jelen a kollekcióban. Ezt fokozza az anyaghasználat sajátossága: a tervek megvalósításához alumíniummal bevont szintetikus bőrt használtak a tervezők, ami a használat során továbbformálódik, így egészen páratlan textúrát kölcsönöz az egyes daraboknak.

Je Suis Belle x KOMOD8

Je Suis Belle x KOMOD

A gyűrődések és felületi töredezettségek – mely ismertetőjegyek szintén az előbb említett matéria karakteréből következnek – az összegyűrt alufóliát idézik fel, az ezüst mint domináns szín pedig egyfajta futurisztikus atmoszférát teremt, amit egy minimalista összeállítással párosítva tudok a legjobban elképzelni: a nejlonzacskó-hátizsákot lazán átvetve a vállon, vagy az uzsonnás zacsi-táskát clutchként szorongatva.

Je Suis Belle x KOMOD7

Je Suis Belle x KOMOD5

Nektek melyik Je Suis Belle x Veszprémi Gabriella darab a kedvencetek?

Szöveg: Alexandra
Képek: Máté Balázs

www.jesuisbelle.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.