Vissza a sportruházat jövőjébe: Mary Katrantzou X Adidas

Az Adidas sosem fogta vissza magát a nagyszabású kollaborációkat illetően – dolgozott már többek között Yohji Yamamoto, Raf Simons, Jeremy Scott és Rick Owens világhírű tervezőkkel is. A brand most ismét egy tehetséges fiatal dizájnert kért fel egy kapszulakollekció elkészítésére, így született meg az Adidas Originals by Mary Katrantzou, ami első látásra felkeltette a figyelmemet.

Hogy miért? Azért, mert a görög tervezőnő által szenvedélyesen alkalmazott ragyogó printek és innovatív textúrák nem feltétlenül a sportruházat jellegzetes motívumai – legalábbis az eddigi tendenciákból kiindulva. Ám ez úgy tűnik, a jövőben változni fog, talán éppen ennek a minikollekciónak köszönhetően.

Mary Katrantzou x Adidas11

Mary Katrantzou 2014 áprilisában jelentette be együttműködését a high street márkával, ami az előrelátható jövő témáját dolgozza fel. Aki ismeri a tervezőnő korábbi munkáit, tudja, hogy minden egyes általa kreált darabot a kaleidoszkopikus séma, az élénk színvilág, a változatos sziluettek jellemzik – vagyis Mary Katrantzou dizájnvilága megunhatatlan. Katrantzou az Adidas kollab kapcsán is maximálisan hozta e stílusjegyeket, jövőbeli sportruházatra vonatkozó látomásait izgalmas grafikai víziók formájában építette be az egyes cipőkbe és ruhadarabokba.

A kollekció kiindulási pontját a ’70-es és ’80-as évek futócipői jelentették, amit egyfajta modernizáció és némi vad vibe hozzáadása után beépítettek az Adidas lábbelik ikonikus formavilágába. A testhezálló neoprén ruhák és dzsekik is ezt a stílust követik, az élénk árnyalatokban gazdag színvilág – főszerepben a lilával, rózsaszínnel, a kék és a zöld különböző tónusaival – egyértelműen visszavezet minket az említett éra túláradó és giccses glamúrjához, de megjelenik a sportruházatról alkotott jövőkép is. A klasszikus struktúra és a grafikai futurizmus kontrasztjába épülnek be a sportcipők jellegzetes elemei az érzékletesen kidolgozott printek formájában.

Mary Katrantzou x Adidas8

Mary Katrantzou x Adidas9

Mary Katrantzou x Adidas5

A célközönséget az a réteg jelenti, akik élvezik az életet és izgalmasnak tartják a ruhák világát; nem szűkítette le korosztályra a viselhetőséget, ezzel szemben egy minél szélesebb kört igyekeztek megcélozni. Ez az Adidasnál mint globális és elismert márkánál mindennapos, Katrantzou számára azonban újdonságot jelentett a megszokott szűk, luxuskategóriától eltérő közönségnek tervezni. Az Adidas Originals X Mary Katrantzou a girlpowert és a nőies sziluetteket hirdeti, a kreációkhoz készült lookbook pedig szintén a minikollekció intenzitását és dinamizmusát jeleníti meg.

Mary Katrantzou és Dirk Schönberger, az Adidas kreatív igazgatója november 12-én, a berlini Soho House-ban tartott exkluzív vacsora keretében mutatta be először a kollekciót a szakma legjavának.

launch party2

launch party

A kapszulakollekció nőies sikkje sportos lazasággal párosul, egészen új távlatokat nyitva a sporttevékenységek területén. A kollekció november 15-től elérhető, további információkért látogassátok meg Mary Katrantzou weboldalát.

Adidas had some pretty amazing collaborations in the past with famous designers such as Rick Owens, Jeremy Scott, Yohji Yamamoto, Raf Simons and others. This year Adidas teamed up with Mary Katrantzou creating an intense, colourful capsule collection mixing the 70s and 80s silhouettes with a wild future vibe. The pieces emphasize the power of women and female forms, including the brand’s signature sneakers modernized and improved. For more information visit Mary Katrantzou’s website.

Szöveg: Alexandra

Képek: innen, innen és innen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.