A minap ismerkedtem meg a LILLA PAPAI márka debütáló kollekciójával a Treasure Budapest üzlet révén, s mivel nagyon kedvelem a kötött megoldásokat, egyből felfigyeltem rá. A fiatal designer Közelebb című kollekciójának érdekessége, hogy a kötött ruhákat teljesen egyedi táskák is kiegészítik, hiszen Lili édesanyja, Ács Ilona, az ismert LAONI márka tervezője. Lássuk, mi sült ki az anya-lánya koprodukcióból!

Lilla szerint az első pillanatot sokszor elnagyoltan kezeljük. Megállapításaink felületesek, ítéleteink elhamarkodottak, következtetéseink rutinszerűek. Kapkodva, kontúrok mentén ismerkedünk a világgal, és abba a hamis képzetbe kergetjük magunkat, hogy előttünk már semmi sem titok.  A tervezőnő bemutatkozó kollekciója arra ösztönzi a közönséget, hogy hagyjuk el ezt a felületességet és figyeljük meg közelebbről a részleteket.

A LILLA PAPAI debüt egy olyan nőt mutat be, aki erős, nagyvonalú, határozott. Messziről. Közelről azonban sokkal több ennél; gyengéd, figyelmes és megigéző. Az öltözékek titkokat, váratlan meglepetéseket, apró részleteket rejtegetnek – mennél közelebb kell érnünk hozzá, hogy megismerjük teljes valójában, a felszín alá kell nyúlnunk, s letépni magunkról prekoncepcióinkat. 

Lilla elmondása szerint már az első gondolatoknál határozott elképzelése volt arról, hogy milyen nőt szeretne megjeleníteni az öltözékekkel, úgyhogy a kihívás az volt, hogy megtalálja az erre reflektáló és legexpresszívebben megjelenítő forma- és mintavilágot. Emellett fontos volt számára, hogy ebben a kollekcióban egy olyan világot hozzak létre, ami ad egy kis betekintést a személyiségére és a tervezői hozzáállására vonatkozólag is.

Miután sokszor nem találta meg a neki legmegfelelőbb kötött darabokat, Lilla úgy döntött, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kötött ruhatervező szakán majd ő megalkotja a számára tökéletes kötött darabokat. Ahogy mondja, kihívást jelentő kérdés volt ekkor, hogy ő vajon mit tud kihozni ebből a technikából. Számára a minta- és a formaalakítás mindig is elválaszthatatlan volt egymástól, a kötött ruhatervezésben pedig a technológiának köszönhetően ezek szerves részei egymásnak. 

A kollekció táskáit Ács Ilona, a LAONI márka tervezője alkotta meg, aki Lilla édesanyja. „Ezekben a táskákban a kettőnk stílusa ötvöződik. A tervezés előtt közösen leültünk megbeszélni, hogy milyen hangulatot és formavilágot képzelünk el, és igyekeztünk összehangolni az elképzeléseinket, amiből aztán szerintem egy nagyon egyedi és látványos táskakollekció született. A bőrtáskák különlegessége, hogy a kollekciómhoz készült kötött anyaggal vannak kombinálva, úgyhogy teljes harmóniában vannak az öltözékekkel.„ – mondta a fiatal tervezőnő.

A LILLA PAPAI teljes kollekciója a táskákkal együtt megtekinthető a LAONI la STORE (Bp, Klauzál tér 1.) üzletében, egyes darabok pedig megvásárolhatók a Treasure-ben (Bp, Aulich u. 5.)

This slideshow requires JavaScript.

photo: Ajkai Dávid

model: Nikolett @Attractive, Vanda @Avantage

smink: Pápai Lilla

Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s