H&M Loves Music

A zenét és a divatot egyaránt az önkifejezés eszközeként tartjuk számon, így nem véletlen, hogy útjaik – nagy örömünkre – gyakran keresztezik egymást. Imádjuk mindkét művészeti ágat, és persze a H&M tevékenységét is, főleg, ami legutóbbi projektjüket illeti, amelyben zene és divat egy húron pendülnek. A H&M Loves Music kampányában olyan előadók, csapatok vettek részt, mint Lykke Li, a Röyksopp vagy – az Egyesült Királyságban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – imádnivaló énekesnő, Florrie.

Nem újdonság a zene és az öltözködéskultúra összekapcsolása, gondoljunk csak a Saint Laurent zenei projektjére, ami hasonló koncepciót követ, illetve a márka kampányaira, amelyekben gyakran szerepeltet elismert zenészeket. A brand tevékenységét azonban még könnyedén betudhattuk Hedi Slimane rock and roll imádatának, a H&M azonban általános érvényűvé tette, hogy fashion&music bizony nagyon menő kéz a kézben! 

A H&M Loves Music kampány platformot és ugródeszkát biztosít új és feltörekvő előadóknak, egy-egy videóklip vagy fotósorozat elkészítésével, melynek kapcsán az énekesek egy új oldalukról mutatkozhatnak be a közönségnek, mégis maximálisan önmaguk tudnak maradni.

A márka zeneimádata egyébként sem újdonság: 2012-ben például Lana Del Rey pózolt és énekelt a svéd cég felkérésére. A David Lynch inspirálta Blue Velvet klipje a rendező azonos című thrillere előtt hódol.

A kampányhoz készült fotósorozat a szofisztikált összeállítások és a minimalista háttér kombinálásának nagyszerűségét hirdeti.

E látszólagos egyszerűség ellenére azonban minden képben van valami glamúros, ami miatt a reklám valóban megkapó és figyelemfelkeltő anyagként él a tudatomban. Még mindig emlékszem, hogy a buszmegállókban kihelyezett plakátok mennyire emelkedett élménnyé tudták varázsolni a várakozást – sosem fogytak el a felfedezésre váró apró részletek.

A H&M Life 2014 márciusában indította el zenei projektét, melynek első főszereplője a Los Angeles-i a Dum Dum Girls volt. A lányok stílusáról egyébként sem lehet rosszat mondani: kicsit vad, kicsit extrém, nem kicsit darkos – ruhatáruk fő színe ugyanis a fekete -, de mégis letisztult és uniformizált.

A brand támogatásával készült el a Dum Dum Girls Lost Boys and Girls Club klipje, ami misztikumával és kissé horrorfilmes vibe-jával tökéletesen passzol az együttes stílus- és hangzásvilágához.

Ezután Lykke Li csatlakozott a projekthez: ő Gunshot című dalának akusztikus verzióját adta elő az együttműködés keretében.

A svéd indie-pop énekesnő 2008-as debütálását követően azonnal hírnévre tett szert, mind a zene, mind pedig a divat világában.

Ikonikus megjelenését az elmaradhatatlan fekete szemceruza, az aszimmetrikus bőr ruhadarabok és minimál öltözködési stílusa biztosítják.

A H&M Loves Music kampány keretében készült el a Röyksopp és Robyn újabb közös, Sayit című számának videója, amely a H&M Life-on debütált.

Az extrém lookok és a fekete-fehér színvilág tökéletesen harmonizál a zene elektronikájával, és a trió által oly kedvelt melankolikus hangulat is felfedezhető az egyébként mozgalmas anyagban.

A márka legújabb kampánysztárja Florence Arnold, ismertebb nevén Florrie, angol énekesnő, dalszövegíró, dobos – és modell. Florrie 2010-ben kezdte szólókarrierjét és különleges popos-elektronikus hangzásvilágával, kislányos bájával, irigylésre méltó stílusával gyorsan belopta magát a közönség szívébe.

A H&M hozzájárulásával elkészült Florrie legújabb klipje is, a Too Young To Remember című dalhoz. A videó pasztelles univerzuma azonnal belopta magát a szívembe, az énekesnő által viselt – nem kizárólag H&M-ben kapható elemekből – összeállított outfitek pedig észrevétlenül is inspirálják a nézőt.

Az együttműködés életre hívott még egy kollekciót is, amelyet január 22-től vásárolhatunk meg a boltokban és online.

Ezt ugyanazokkal a jelzőkkel illethetjük, mint a Too Young To Remember videóját, illetve az énekesnő stílusát: bohém, fiatalos és romantikus.

Florrie egyébként sem idegenkedik a modellkedéstől, szerepelt már például a Nina Ricci egyik parfüm kampányában is, de dolgozott a Pradával és a Miu Miuval is.

nina ricci x florrie2

A H&M kampányának fotósorozata New Yorkban készült, Mariano Vivanco divafotós közreműködésével.

A sorozat kellékei között az autentikus hangulat megteremtése céljából természetesen hangszerek is szerepeltek, amelyektől nem csak izgalmasabbak lettek a fotók, de az énekesnőnek is biztosították a “hazai terepet”.

Ha mindez még nem lenne elég bizonyíték arra, hogy a H&M igazi muzikális brand, legújabb ötletével biztosan mindenkit meggyőzött: készülőben a H&M Coachella inspirálta kollekciója! A fesztiváldivatot, mely minden nyarunkat meghatározza, maga a Coachella jelenti (kis túlzással).

A kaliforniai művészeti és zenei fesztivál sokunk álmainak netovábbját jelenti, a divatmagazinok számára pedig fesztiváldivatról szóló képes beszámolók kimeríthetetlen forrását. Végre egy világmárka is megragadta és továbbgondolta az esemény jelentőségét, mi pedig már nem győzzük kivárni a márciust, amikor is a kollekció megkezdi hódító útját.

A H&M Loves Coachella playsuitokat, crop topokat, csipkét, rojtokat és shortokat ígér a fesztiválok imádóinak.

HM loves Coachella

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kíváncsian várom a zenei projekt folytatását és persze az új kollekciókat is!

Szöveg: Alexandra
Képek: innen, innen és a Pinterestről

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.