Berlinben mutatja be 2015-ös őszi-téli kollekcióját a USE unused!

Mindig nagy öröm, ha egy hazai designer brand külföldi divathéten is képviselheti magát, pláne, ha olyan rangos eseményen történik mindez, mint a berlini Mercedes-Benz Fashion Week, és pláne, ha olyan, általunk is nagyra becsült márkáról van szó, mint a USE unused. 

Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András tervezőtrióját már jól ismerhetjük karakteres anyaghasználatáról, nőies szabásvonalairól, karakteres printjeiről és ötletes anyagkombinációiról – mint megtudtuk, mindezekből a 2015-ös őszi-téli szezonban sem lesz hiány.

A kollekció fő inspirációs forrását a gemenci erdő és az ott található Kádár-villa adta; az építészeti, geometriai formavilág találkozik a természetes, lágy szabásvonalakkal.

Az anyaghasználat kapcsán ismét merész elképzelések valósultak meg. Többek között printelt selymekkel, szőrme hatású neoprénnel és illuzionista kötést imitáló jersey anyaggal dolgoztak a tervezők. Mindemellett persze kiemelt szerephez jutnak az olyan egyszerűbb anyagok is, mint a gyapjú, a selyem vagy bőr.

10606158_842188052489483_2532320206454069177_n (1)

A ragasztás, a hímzés és az applikáció hármasa modern, mégis időtálló stílust kölcsönöz a daraboknak. Akárcsak az eddigi USE kollekciók esetében, most is a test vonalát követő ruhák vannak többségben, de megjelenik még a culottes, a bő szabású, térd alá érő nadrág is – egy kontrasztban szűkített, klasszikusabb fazonban.

Az alapdarabokat ismételten olyan univerzális, meglévő ruhatárunkba könnyen beépíthető darabok jelentik majd, mint az ingek, az oversize kabátok vagy a lapszoknyák. Színek terén sötétkékre, bordóra, halvány rózsaszínre, khakire és feketére lehet számítani, valamint megismerhetünk egy újfajta camouflage mintát is.

A kollekció célközönsége továbbra is a magabiztos, erős, karakteres Nő, aki tudatosan öltözködik, kifinomult stílussal rendelkezik, de alapvetően a kényelmes, hétköznapokon is hordható ruhadarabokat részesíti előnyben. 

2014-15 AW (1)

A bemutatóra január 22-én, helyi idő szerint fél ötkor kerül sor, ezen a linken keresztül tudjátok majd nézni az élő közvetítést.

Bár a szóban forgó kollekció megtekintéséig még kettőt aludni kell, jó hír, hogy az idei őszi-téli darabokat kedvezményesen vásárolhatjátok meg a USE unused showroomban (1051 Budapest, Sas utca 15.), a márka webshopján vagy a Treasure Budapest üzletben.

Ráadásul, ha minden igaz, már a tavaszi resort kollekció is elérhető lesz a napokban. Stay tuned!

Szöveg: Blanka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.