Földre szállt luxus – McQ SS15

Míg az Alexander McQueen újításai a magasdivat fogalmát szezonról szezonra az egekig emelik, addig a McQ egyre inkább az elérhető, megfogható trendek felé közelít. Sarah Burton irányítása alatt a kollekciók az erőltetettség nélküli extravaganciát állítják piedesztálra, megőrizve a brand legendás jellegzetességeit, amelyek a SS15 kollekció darabjait is áthatják. Nézzük, ezúttal milyen csodát alkotott meg nekünk minden idők egyik legrebellisebb márkája!

A McQ 2005 óta kínál női és férfi darabokat, kiegészítőket a nonkonformizmust és a spontaneitást kedvelőknek, akik életstílusukat a divat által biztosított eszközökön keresztül is szívesen kifejezik.

McQSS15

A globális szubkultúrák inspirálta kollekciók erős sziluettekkel, innovatív megoldásokkal és elemekkel képviselik a McQueen brand szellemiségét, miközben megfiatalítják, dinamikusabbá is teszik azt.

Ez a pozitív „se veled, se nélküled”-koncepció érvényesült a 2015-ös tavaszi-nyári anyagban is, megalapozva a következőkben felfedezhető inspiráló kettősséget.

McQ Pre SS15

Külön szeletet harcolt ki magának a fashion világában a „fesztiváldivat” kifejezés és annak mindenféle megvalósulása. Ez az elnevezés mostanra gyakran pejoratív értelmet kap, mégis a McQ Pre SS15 kollekciójának egyik meghatározó elemét adják a virágos printek, amelyek a fesztiválok hangulatát idézik, és amelyek még így sem hazudtolják meg a McQueen-szellemiséget – hiszen még ez a motívum is inkább a márka darkos stílusához idomul.

A virágos digitális printen kívül még három domináns mintát fedezhetünk fel.

A Cult print a kollekció tematikáját adja meg, és sötét misztikumot ígér, az agancsos motívum McQueen ’97-es Dante című show-jának grafikus megidézése, a geometriai szimbólumokkal társított boszorkányos rózsa mintát – amit a fesztiválvirágos minta kivonataként is értelmezhetünk – pedig Robert Mapplethorpe fotográfus munkássága ihlette.

McQ SS15 printek

Az anyagokat illetően a selyem és a kreppanyagok (chiffon, puplin) uralkodik.

Az anyagösszetétel a lágyságot és magát a tavaszt csempészi az egyébként kissé sötét hangulatú kollekcióba, amelyben egyaránt találunk skater szoknyákat, bomberdzsekiket, anorákokat, amelyek egyszerre adnak feminin és a maszkulin jelleget a friss McQ anyagnak.

McQSS15 2

McQSS15 5

A Pre SS15 kiegészítői sportos és fiatalos szemléletet hirdetnek, ezt a textúrák és a színek játékával fordítják le a ready-to-wear nyelvére.

A kollekcióban találunk extravagáns lábbeliket, virágokkal printelt táskákat, metálosan csillogó clutchokat, valamint a már említett agancs motívummal dekorált ékszereket.

McQ SS15

A SS15 olyan nőkre koncentrál, akik rebellis természetük által hajtva próbálják meg kiterjeszteni horizontjukat, az ártatlanság és a tapasztalatszerzés határmezsgyéjén egyensúlyozva.

Mozgalmas darabokról van szó, absztrakt metálos printekkel, lágy pasztellekkel, szembetűnően aszimmetrikus formákkal.

McQ main SS15 prints4

McQ main SS15 prints3

McQ main SS15 prints5

Printek tekintetében jellemző az alufóliát idéző minta, a grunge korszak előtt hódoló tartán, a fotográfia csodáit elénk varázsoló elmosódott, de vibráló képek, illetve a klasszikus képregény printek.

A tartán anyagok egyaránt megjelennek színükkel és fonákjukkal is, ami egyfajta patchwork effektet kölcsönöz a ruháknak. Nőies és kissé oversized, klasszikusabb szabású, boyfriend stílusú darabok között válogathatunk.

McQ main SS15 prints

McQ main SS15 prints2

A kiegészítők minimalista formaviláguk és sziluettjük könnyedségével, illetve az ezzel kontrasztban álló izgalmas textúrájukkal nyűgöznek le minket.

A cipők között a klasszikus szandálok és a kedvelt slip-onok újraértelmezésével találkozunk.

accessories2

Összességében elmondhatjuk, hogy egy izgalmas és rendkívül változatos gyűjteménybe tekinthettünk be, amelyből öröm válogatni.

McQ – a brand founded in 2005 – offers easy-to-wear clothes and accessories for both women and men merging Alexander McQueen’s rebellious and extraordinary high-high fashion style with a hint of casual. McQ collections are inspired by global subcultures and British youth culture, yet the clothes are innovative and not common at all. The brands latest collection (Pre SS15, SS15) celebrates young and nonconformist people using a wide variety of prints and fabrics.

Pre SS15 is fabulous with its prints: the dark and mysterious Cult print, which is mainly the theme of the collection, the beautiful but also a little dark festival floral digital prints, the antler print evoking McQueen’s Dante show from 1997, and the witchcraft rose which is kind of an extract from festival flower print. As regards the material, they are soft and light like silk chiffon, fluid crepe or lightweight poplin.

SS15 is for women with rebellious nature trying to broaden their own horizons. This majestic concept gave life to wonderfully printed pieces with motives such as foil prints, the classic tartan, or some extravagant hazy and dreamy photographic pictures. We can find elegant feminine clothes with assimetric lines, but also some boyfriend pieces with simple tailoring.

A kollekció darabjai elérhetők az Andrássy út 7. alatt található multibrand üzletben!

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.