RebelFilm: 2015-ös sorozatpremierek, amiket a legjobban várunk!

Bizonyára észrevettétek már korábbi, sorozatok készítési hátteréről szóló cikkeink kapcsán, hogy a rebellive szerzőcsapata is figyelemmel kísér néhány tévés projektet. A jelenlegi filmipar és televíziózás passzolgatásának izgalmas terepe elől kár is lenne kitérni, hiszen a tv sorozatok, illetve minisorozatok alacsonyabb költségvetése színvonalas, kísérletező forgatókönyvekkel nyernek meg olyan ‘A-kategóriás’ színészeket vagy rendezőket, akik a nagyszabású stúdiófilmek mellett egyre gyakrabban keresik ezeket az önérvényesítő kiskapukat.

A 2015-ös évre jó pár sorozat évadkezdetét időzítették, így most némi távpontot adunk nektek, milyen napokat érdemes majd felkiáltójellel bejelölni a naptáratokban.

Vikings (02.19) – Season 3 „Mercenary”

Created by: Michael Hirst

A History 2013 óta futó történelmi drámájából tavaly rendelt be a csatorna egy újabb, 10 részes évadot, ami ez év februárjában kezdetét is veszi. Michael Hirst, a sorozat alkotója az új évad fő eseményszálát a korabeli Párizs elleni harcok köré szőtte, amin keresztül követhetjük majd Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) és harcosainak stratégiai döntéseit.

House of Cards (02. 27.) – Season 3 „Chapter 27″

Created by: Beau Willimon

A sorozat kulcsszavai: Kevin Spacey. Robin Wright. David Fincher.

A Netflix 2013-ban indította az első évadot Michael Dobbs azonos című politikai drámájából, amihez a készítők  Frank Underwood szerepére megszerezték Kevin Spacey-t, executive producernek pedig David Finchert. A harmadik évad 13 résszel tér majd vissza február végétől, a trailer alapján nehéz bármilyen eseményszálra következtetni, de nem hinném, hogy csalódást okozna majd.

Game of Thrones (04.12) – Season 5 „Episode 1″

Created by: David Benioff, D. B. Weiss 

Az HBO kultsorozata immáron az 5. évaddal tér vissza áprilisban, folytatva George R. R. Martin történetének A Feast for Crows, illetve A Dance with Dragons fejezeteit. Falkaparás helyett inkább nézzétek meg a Game of Thrones: A Day in the Life című másfél órás dokumentumfilmet (02.08 – HBO), ami az 5. évad forgatási körülményeit mutatja be, olyan helyszíneken, mint Belfast, Dubrovnik vagy Osuna.

Jöjjön pár sorozat, amelyeket szintén nagyon várunk, viszont még bizonytalan a megjelenési idejük!

True Detective – Season 2

Created by: Nic Pizzolatto

Jelenlegi találgatások szerint 2015 nyári, őszi időszakára tűzték a sorozat második évadának premierjét. A sorozat írója továbbra is Pizzolatto lesz, a nyolc részes évadot viszont különböző rendezők viszik majd, ugyanis Fukunga távozik a sorozat rendezői posztjáról.

Hannibal – Season 3

Developed by: Bryan Fuller

Hannibal Lecter és Will Graham párosa júniusban tér vissza az NBC csatornára az Antipasto címet kapó évadnyitó epizódban. A sorozat készítői annyit elárultak, hogy a harmadik évad cselekményszálát a Hannibal Rising és a Hannibal könyvek részletei alapján dolgozták ki.

Masters of Sex – Season 3

Developed by: Michelle Ashford

Thomas Maier azonos című életrajzi könyvéből készült sorozat, Virginia Johnson és William Masters szexológusok 1950 és 1960 között folytatott, szexualitást vizsgáló kutatásairól szól egy olyan korszakban, amikor a szexuális szokásokat még tabuk övezték. Lizzy Caplan és Michael Sheen alakításában láthatjuk formálódni a két kutató kapcsolatát, személyes tapasztalatukon alapuló kísérleteik során.

Bron/Broen – Season 3

Created by: Hans Rosenfeldt

A Nordic noir műfajának egyik sikersorozata harmadik alkalommal veszi kezdetét, előreláthatólag szeptemberi premierrel. Hans Rosenfeldt nagyszerűen megírt karaktereit, Saga Norén és Martin Rohde nyomozópárosát alig várom, hogy viszontlássam.

Orange Is The New Black – Season 3

Created by: Jenji Cohan

A rebellis Jenji Cohan fogta magát és írt egy roppant szerethető, karakterei kapcsán a csúcsra törő, sztorijában sem utolsó, női börtönben játszódó sorozatot, amelyben Piper Chapman (Taylor Schilling), a harmincas éveiben járó felső középosztálybeli naiva bekerül az egyébként nem komoly bűncselekményekért leültetett elítéltek közé, ahol minden egyes nap új kihívásokat szül számára. Erőszak, őrültek, hierarchikus viszonyok, formálódó szerelmi kapcsolatok és viszályok, szlengcunami és minden, ami szükséges ahhoz, hogy élvezzünk egy hasonló kondíciójú sorozatot. Köszi, Netflix, megint nem csalódtunk! Alig várjuk tehát a OITNB harmadik évadát, s már nem kell olyan sokat aludni addig…

Wentworth – Season 3

Created by: Reg Watson

2013-ban indult útjára az ausztrál SoHo televízió jóvoltából a Wentworth, amely a Prisoner című (1979-1986-ig sugárzott) szintén ausztrál szappanopera kortárs reimage-e Reg Watson kreátor saját koncepciója nyomán, immáron komédiaként, crime drámaként továbbszőve a cselekményt. Megint egy női börtönben vagyunk, s ellentétben a lassabb folyású Orange Is The New Blackkel, a Wentworth minden egyes jelenete izgalmas és dinamikus. A sorozat főszereplője, Bea Smith (Danielle Cormack) egy igazi badass anyuka, akinek csillapíthatatlan bosszúszomja, kiváló helyzetfelismerő készsége és csavaros észjárása a második évad végére a börtön királynőjévé teszi. Elmondhatatlanul éhezünk a következő évadra, ami elvileg nyár körül fog kijönni. Go, go Bea Smith!

Szöveg: Bea, Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.