RebelEvent: experimentális téli esték

Az aktuális RebelEvent listával ezennel megnyitom februári programszemlénket, melynek segítségével a jövőheti kulturális események közt válogathattok. Jöjjön egy műfajok közti, kísérletező eventmix a digitális művészettől, a kísérleti színházon át a hip-hop gyökerekig!

1. DJ Shadow & Cut Chemist: Renegades of Rhythm Tour

Kezdjük a mai nappal a listát, igazán bánnám, ha nem szólnék a ma esti Dürer kertben megrendezett DJ Shadow és Cut Chemist közös bulijáról, akik a New Beat és a Budapest Bass Music szervezésében fogják megidézni a hip-hop történetét a legendás Afrika Bambaataa eredeti, 40.000 (!) darabból álló vinyl gyűjteményéből válogatva. Afrika Bambaataa az elektro-funk atyjaként alapította meg a Universal Zulu Nationt 1977-ben, amivel utat nyitott a hip-hop kultúrának. A buli bemelegítéséért Cadik és Slanki felel, a hétfőbe táncolásért pedig DJ Venom.

Mikor: kapunyitás - 19:30. 
       Renegades of Rhythm - 21:45.
Hol: Dürer Kert, Ajtósi Dürer sor 19-21., Budapest, Hungary, H-1146

2. Szécsényi-Nagy Loránd: Az észlelés technológiái – A képérzékelés határterületei

A Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán végzett Szécsényi-Nagy Loránd kiállításán pár száz pixeles panorámákon keresztül léphetünk be az észlelés és az emlékek digitális minimuminformációkon keresztül megidézett kognitív folyamataiba, melyben a digitális technológia összekapcsolódik az agyi képfeldolgozással.

Mikor: megnyitó/tárlatvezetés: 2015.02.10. 19:00
       nyitva tartás: sze-p: 16-19, szo: 12-18
Hol: Labor Bp, 1053 Budapest, Képíró utca 6.

3. Kép és képtelenség – GIF animációs workshop

A Capa Központban éppen zajló Kép és képtelenség-kiállítás kísérőprogramjaként megrendezett workshop keretében kipróbálhatjátok a klasszikus diafilmek mintájára az animált GIF képek készítését a XORXOR csapat vezetésével.

Ha szeretnétek némi tapasztalatot gyűjteni a digitális kollázsok terén, a kiállításra váltott jeggyel tárt karokkal várnak a szervezők.

Mikor: február 11. 16:0019:00 
Hol: Capa Központ, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.


 4. Cie Non Nova (F): Örvény / Vortex

Phia Ménard koreografálásában készített produkcióban az emberi test és az identitás rétegeinek karcolásával kerülhetünk közelebb önmagunkhoz, illetve ahhoz az alapvető létkérdéshez, hogy ki is vagyunk valójában. Az ember kezében széttépett, ventilátorok között táncoló nylon zacskók metamorfózisában absztrahálódik a test külső és belső határa.

Mikor: 2015.02.12. 20:00
       2015.02.13. 20:00
       2015.02.14. 20:00
Hol: Trafó - Kortárs Művészetek Háza 1094 Budapest, Liliom u. 41.

5. Dollár Papa Gyermekei és a Je Suis Belle bemutatja: BOVARY EMMA

A Dollár Papa Gyermekei a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakának elvégzése után indították el izgalmas színházi előadásaikat, amelyeket különleges helyszíneken rendeznek meg, figyelembe véve az adott tér lehetőségeit, miközben az előadást performatív eseménnyé alakítják.

A Bovary Emma Valentin napi monodrámájában Gustave Flaubert, Alexandre Dumas, Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre és Walter Scott írásaiból hallhattok majd részleteket a Je Suis Belle Showroomjában.

Mikor: 2015. február 13. - 20.00
       2015. február 14. - 20.00
Hol: Je Suis Belle Showroom, Ferenciek tere 11. (Párizsi Udvar)

6. RH & Cropp presents RETRAW KLASSICK

Ha valaki Debrecen felé veszi az irányt február 13-án, az ne hagyja ki a RETRAW KLASSICK beszédes nevű rapbulit, amely a Kaptár klubban idézi meg az aranykor évtizedét a Romlott Hazai tizenhetedik születésnapjának alkalmából, amelyről egyébként Ivett ma már szólt a SundayTunes #16 kapcsán. Ahogy az esemény leírásában olvashatjuk, 100% underground golden era hanganyag várható, úgyhogy az elkötelezett hip-hop fanoknak erősen ajánlott a részvétel. (A régi idők emlékére a belépőt is kedvezőbb áron válthatjátok meg, mindössze 500 Ft-ért már lehet csörögni a jobbnál jobb klasszikusokra.)

Mikor: 2015. február 13., 22:00
Hol: Kaptár, Debrecen, Domb u. 3.


Összeállította: Bea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.