RebelFavs: Alina Brane – Dreamwards

Mostantól kedvenc magyar és külföldi tervezőinket, fotósainkat, stylistjainkat stb. mutatjuk be portrészerűen a RebelFavs című sorozatban. Aktuális delikvensünk Alina Brane, aki még mondhatni, kezdő a szakmában, de mindenképpen ígéretes tehetség. Mutatjuk, miért!

Alina svéd származású, Stockholmban él és alkot. A Beckman’s Collage of Design intézményben tanult Fine Arts in Fashion Design szakon, 2013-ban szerezte meg diplomáját. A diplomakollekciójához – amely a Dreamwards címet viseli – megkapta a H&M ösztöndíját. Olyan magazinok figyelmét keltette fel munkássága, mint a svéd Elle, a Bon vagy az olasz Vogue, de dolgozott Bea Åkelund stylisttal is. 

Mondanunk sem kell, a tervezőnő divat és művészet központú tanulmányai visszaköszönnek debütáló kollekciójában. A Dreamwards-ban a klausztrofóbia érzetét igyekezett feltárni és kifejezni Alina, inspirációs forrásként pedig Lennart Nilsson fotóművészetéhez nyúlt, aki megrendítően szép, egyben nyugtalanító képsorozataival a magzati lét életet adó zártságát jelenítette meg.

A tervezőnő kollekcióját is hasonló jelzőkkel illethetjük; a bizarr szépség divatra vizionált kísérleteit látjuk az anyagban. A kreációkon megjelenő rafinált fodrok, a nagyméretű ruhákra applikált tollak, illetve a gazdag részletek egy boszorkány- és/vagy tündérmesét idéznek, vagy legalábbis a couture fennkölt eszköztárát juttatják eszünkbe, a fátyolszerűen megjelenő átlátszó textúrák pedig biológiai ihletettségből származnak, a magzatburok vizuális rímei.

Egyszerűen zseniális.

Szöveg: Ivett, fotók innen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.