Mítikus tengerparti idill: DAIGE SS15

Ókori istennők modern reinkarnációja és a tengerpartok varázslatos miliője szövi át a Daige legújabb tavaszi-nyári kollekcióját. Ahogyan azt látni fogjuk, a márka legújabb kreációit a régi és az új közötti konstans egyensúlyozás hívta életre a megunhatatlan tengeri misztikummal, ami egyébként a S/S anyagok minden alkalommal szívesen látott komponense.

A DAIGE szezonról szezonra izgalmas inspirációs forrásokból merít és magával ragadó koncepcióra fűzi fel az aktuális kollekcióit. A brand aktuális anyaga a Shores elnevezést kapta; a tematikát ezúttal a sziklás tengerpartok és az eldugott öblök egyedülálló atmoszférája, illetve az ókori görög istennők földöntúlisága adta.

A Shores a legendás görög istennők személyiségét transzformálta 21. századi környezetbe, ötvözve ezzel a klasszikus ideál örökkévalóságát az aktuális, modern irányzatokkal és szellemiséggel. A Shores valójában egy utópikus sziget tengerpartja, a legendás ókori karakterek gyülekezőhelye 2015-ben, vagyis egyfajta futurisztikus Olümposz.

Tóth Melinda, a márka tervezője Görögországban gyűjtött anyagot a kollekcióhoz, hiszen a cél eleve az volt, hogy a ruhák egyedi módon olvasszák egybe az antik mitológia gazdag világát a modernitással, jelenkori környezetbe illesztve, illetve a kortárs divatra átértelmezve az istennők karakterét és jellegzetességét.

A kollekciót inspiráló görög szigetvilág lágyságát és légies könnyedségét hernyóselyem, viszkóz és pamut anyagok felhasználásával jelenítette meg a tervezőnő, a kortárs vonalat pedig a scuba jersey képviselte. A formavilágban és a sziluettekben a tengerparti szellő és a fodrozódó hullámok könnyed, ábrándszerű megjelenését látjuk.

A letisztult, mégis izgalmas szabászati megoldásoknak köszönhetően pedig a ruhák ismét a klasszikus sikk és a modern városi nőt jellemző sajátos lazaság határmezsgyéjére kalauzolnak minket, újból szembeállítva a hajdani értékek örökérvényűségét a kortárs megoldások ‘pillanatnyi’ térhódításával.

A kollekció meghatározó – és egyben nálam favorit – elemei a printek, amelyek alapját egyébként a tervezőnő fotói adták, és amelyek a görög mozaikművészet egyedülállóságával párosulva a DAIGE már-már védjeggyé vált „statement” mintáit adták. A domináns színek közül az olíva, a rózsaszín és a narancssárga igazi tavaszi-nyári feelinget csempésznek az anyagba, a fekete és a fehér pedig a modern letisztultságot erősítik.

A lookbook fotókat is áthatja a nyári könnyedség, az outfitek profi összeállítása pedig sokadszorra is tudatosítja bennünk, hogy milyen koncepcióra is épült fel a DAIGE kurrens kollekciója.

A The Mama Kin ékszerei mintha csak a görög istennők kincsesládikójából származnának, a Vagabond szandálok pedig a kényelmet mint modern értéket hangsúlyozzák.

Fotók: Hencz Péter

Haj: Bozó Csongor

Smink: Tégely Laura

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.