Egy lépéssel még közelebb – Lilla Pápai SS15

Kedveltük Pápai Lilla őszi-téli debütáló kollekcióját, amely arra ösztönözte a szemlélőt, hogy hagyja el a hamis felületességet és merüljön el a részletekben. A Közelebb névre keresztelt kollekció továbbgondolását láthatjuk most, amely új alapokra helyezve őrzi meg az előző anyag dinamikusságát, bájos nőiességét, anyagkoncepcióját.

Ha Pápai Lillán múlik, vidám árnyalatokba burkolózva töltjük az év melegebb hónapjait, ugyanis a tavasz könnyed napsugarainak melegsége és a nyár erős fényhatásai ihlették a kollekció színvilágát. Ez a finomság árnyalja a szabásvonalakból áradó határozottságot, a főként “lányos” színek pedig előtérbe helyezik a ruhadarabok nőies mivoltát. 

Lilla kötött ruhatervezőként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, így természetesen most is kötött darabokat kaptunk, a hozzám hasonló örök fázósok legnagyobb örömére. A kollekció fő üzenete, hogy hagyjuk el a felületességet, és figyeljünk az apró részletekre is, ennek jegyében érdemes szemügyre venni a ruhadarabok csíkos kötésmintáit. Már korábban is láthattunk egyedi csíkokat a fiatal tervezőnő kollekciójában, és bár a kötés struktúrája ezúttal is hasonló, most az üdítő színek teszik kiemelkedővé ezeket a mintákat.

A célközönség továbbra is az erős, céltudatos nő, akinek persze van gyengéd és sebezhető oldala is. Személy szerint nagyon elnyerte a tetszésem a kollekció, rögtön meg is jött a kedvem egy faházas, tóparti, barátokkal eltöltött nyaraláshoz. Ha netán nyáron nem várt sitcom fordulatot venne az életem, és valami ilyesmiben lenne majd részem, utazás előtt biztos, hogy Pápai Lillától szerzek be ruhákat. Felszabadító, friss, fiatalos kollekció, csak így tovább, Lilla!

A kollekció darabjai megvásárolhatóak a LAONI la STORE-ban, a MONO art & design-ban, a Treasure-ben, valamint a bécsi Maronski design shop-ban.

Fotó: Ajkai Dávid
Modell: Nikolett (Attractive) és  Vanda (Avantage)
Smink: Pápai Lilla
Táska: LAONI

Szöveg: Blanka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.