Természetes könnyedség és extravagáns geometrikus formák: eVe SS15

Megjelent az eVe by Éva Reményi legújabb, tavaszi-nyári kollekciója, amit – tőlem viszonylag szokatlan módon – már nagyon vártam. Nem vagyok nagyon ékszerpárti, így mindig felvillanyoz, ha olyan kreációkkal találkozom, amelyek túllépnek a megszokott kereteken, illetve amelyeknek az én monokróm, végtelenül egyszerű ruhatáram is örül.

Reményi Éva eredetileg Idegenforgalmi és szállodai közgazdásznak tanult, az ékszerkészítés sokáig csak hobbi volt az életében, mára azonban a szabadidős tevékenységből hivatás és szenvedély lett. Éva egy évig névrokona, Reményi Katalin ötvösművész nyílt alkotóműhelyében ismerkedett az ötvösség alapjaival, majd beiratkozott a Budapesti Kézművesipari Szakiskola kétéves aranyműves szakára.

Két éve főállásban készíti karakteres, időtálló ékszereit, amivel egy nagy álma vált valóra. Munkája során nagyon jó érzéssel tölti el, hogy önkifejezési módjának végleges formája egy olyan dolog, amiben mások is megtalálják a szépséget és az örömöt.

Az eVe by Éva Reményi ékszerek alapanyaga általában sárgaréz. Az oxidáció miatt ezt az elemet ezüstözteti, (rosé) aranyoztatja a tervezőnő 24 karátos arannyal. Megrendelésre nemesfémből is dolgozik. 

Az eVe kreációknak az idők során kialakult a sajátos, összetéveszthetetlen stílusa: minden darab grandiózus és extravagáns, amellett, hogy a letisztult, minimalista design jegyei is fellelhetők a leggyakrabban geometrikus formakoncepcióval életre hívott kompozíciókon.

Az ékszereken megmutatkozik továbbá az elemek ritmikus ismétlődése, amely által az eVe darabok bárhol, bármikor felismerhetővé válnak, illetve egy kreatív folytonosságot adnak az egyes kollekcióknak.

Az ékszerek egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy nagyon jól variálhatók különböző viseletekhez és stílusokhoz. Az eVe az igényes, bátrabb nőtípusnak szól, azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerűséggel, ki mernek törni a megszokott keretek közül, igényesek és belső energiáikat, célratörő személyiségüket külső megjelenésük révén is szeretnék tükrözni.

Merész, extravagáns formák, geometrikus ívek, egy izgalmas naturalisztikus vonal, szabadság és frissesség. Ez az eVe SS15!

A kollekciót a korábbiaknál talán még erősebben áthatja a geometria. Körszeletek, háromszögek és karikák adják a kompozíciók alapjait, amelyek fényes rosé és selyemfényű ezüst színekben jelennek meg a kollekcióban.

A tavaszi-nyári kreációk közt is fellelhetők a közkedvelt hosszú medálos, illetve az áthurkolós nyakláncok. A visszafogottan esztétikus, de kisebb bedugós fülbevalók a szolidabb, szofisztikált stílust preferáló nők alapdarabjai lehetnek.

Szerves része a kollekciónak egy új izgalmas, naturalisztikus vonal is: az egymásba fűzött levelekre vagy szárnyakra emlékeztető ékszerek a tavaszi frissességet, a nyári könnyedséget reprezentálják.

Éva e légiesebb irány beemelésével a 2015-ös évre vonatkozó pozitív gondolatait jelenítette meg, amely szerint az előttünk álló év a szárnyalásról és a szabadságról fog szólni.

Photo: Dávid Ajkai

Model: Csenge/Attractive

Styling: Zsuzsa Peleskey

Make up: Renáta Vörös

Hair: Zsanett Fábián

Még több kép és információ itt.
Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.