SundayTunes #19 – In The Heat Of The Movement

A divatipar már jó ideje előszeretettel használja a táncot mint eszközt üzenete átadására – az utóbbi időben igencsak megszaporodtak a táncon alapuló kampányok, klipek és események, gondoljunk csak a Bottega Veneta balettes tavaszi-nyári kampányvideójára, a Rag&Bone Mikhail Baryshnikovot és Lil Buckot szerepeltető kisfilmjére, Sia Elastic Heart című dalának sikerére, vagy a Nike és az Acaii kortárs táncosokat felvonultató eseményére. Aktuális SundayTunes válogatásunkat így a mozgás köré csoportosítjuk, kezdődhet a dance-off!

 FKA Twigs – tw-ache

Az előző SundayTunes-unkban is szereplő, elnyújtott vokáljait experimentális pop alapokra suttogó FKA Twigs nemcsak formabontó outfitjeiről és modern chola-girl megjelenéséről híres, a korábban táncosként foglalkoztatott énekesnő klipjeiben hipnotikusan bonyolult koreográfiával varázsolja el közönségét.

A művésznő Tom Bearddel közösen rendezett tw-ache című klipjében indusztriális környezetben táncol.

A videó kissé glitchelt technikájához hangulati elemekben hasonló, széteső, mégis minimal képet választottunk, Grace Bol modellt Bill Durgin fotózta a Surface 2012-es augusztusi számába.

Grace Bol photographed by Bill Durgin for Surface August 2012.

Hozier – Take me to Church

A modern pop és a kortárstánc után hagyományosabb vizekre evezünk, a Brit Királyi Balett korábbi vezető táncosa, a klasszikus tánc tetovált fenegyereke, Sergei Polunin teszi ki szívét-lelkét a Hozier Take Me to Church című számához, David LaChapelle rendezésében készült klipjében.

A videóhoz mi mást választottunk volna, mint a szemtelenül fiatal ukránról 2014-ben a Numeró Hommeban megjelent anyagot?

Sergei-Polunin-Numero-Homme-2014-Photo-Shoot-001

The Acid – Basic Instinct

Az Adam Freeland, Steve Nalepa és Ry X által alkotott banda Dugan O’ Neal által rendezett illuzórikusan lebilincselő videójában a táncosok teste slow motion-ben, szinte transzcendens magasságokban lebeg.

Hasonlóan szürreális képet idéz meg Nikolav Biryukov a 1granary magazinba fotózott anyaga, melyben Ranya Mordanovát kapta el mintegy másvilági állapotban. Akinek bejön az Acid álomszerű hangzása, július 28-án élőben is meghallgathatja őket az A38 hajón.

ranya-after-galliano4

Vimes – Ential

A Hot Chippel és a Crystal Castles-zel turnézó német Vimes duó új, Ential című számához készített klipjében androgün hősnőnk a story egy meglepő pillanatában mintegy tükröt tartva önmagával néz szembe, csakúgy, mint Grypgon O’Shea a Hedi Slimane által a japán Vogue Hommes-nak fotózott sorozatban.

VOGUE HOMMES JAPAN Gryphon O’Shea Nicola Formichetti 8

Oceaán – Veritas

Az angol ifjú, Oceaán Veritas című klipjében fokozatosan talál egymásra a pár szuburbánus és indusztriális közegből jövő két fele. Hip-hopba oltott kortárstánc, gyomorrengető basszusok, dallamos szintiszólamok, retró ’90-es hatások találkoznak az Ozzie Pullin által rendezett videóban.

A kliphez lepusztult gyárépület belsejében lőtt editorial párosul, Ben Sandler az Amusement Magazinnak fotózott sorozata.

bonsoir_substance1011 bonsoir_substance1012

Szöveg: Lilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.