For Old Times’ Sake – ÁERON A/W ’15-16

Izgalmas érát elevenített fel az ÁERON a TONI & GUY Fashion Week Budapest bemutatóján: Áron Eszter a ’40-es évek sziluettjeiből inspirálódott 2015-ös őszi-téli kollekciójához, megteremtve ezzel egy elegánsan retró miliőt. 

Ugyan ki ne akarna egy kicsit Grace Kelly, Katherine Hepburn vagy éppen Ingrid Bergman bőrébe, de legalábbis ruháiba bújni? Az ÁERON következő kollekciójával erre könnyen sort keríthetünk, hiszen a darabok remekül megragadják a korabeli nők kissé militarista, de abszolút feminin öltözködési stílusát. Erről legfőképpen a szabászati megoldások gondoskodnak: többek között bő nadrágokat, A-vonalú szoknyákat, overálokat, poncsókat, valamint maszkulin zakókat láthattunk a kifutón. 

IMG_8763 IMG_8765

Persze, az ördög ezúttal is a részletekben rejlik. A ’40-es évekbeli hangulatot az olyan apróságok koronázzák meg, mint a nagy zsebek, a díszgombok, vagy éppen a markáns szegélyek és a patchwork technika.

Emellett – számomra ez a legérdekesebb megoldás – a belső eldolgozások sok esetben kívül kaptak helyet. Ismét láthatunk motoros dzsekit, de klasszikus szövetkabátot is, mindkét darab esetében finoman ott rejlik az oversized hatás, de éppen csak annyira, hogy ez ne törje meg a darabok visszafogott eleganciáját. 

IMG_8749 IMG_8737

Az ÁERON-i légiesség viszont ismét az anyagok terén nyilvánul meg főként: a selyem szatén és a selyem zsorzsett mellett feltűnik a téli időszakhoz passzoló gyapjú és pasmina is, kiegészülve az örök klasszikus bőrrel.

A lágy esésű anyagokat nagyszerűen ellensúlyozzák a vastagabb textilek – újabb bizonyíték arra, hogy a hidegebb időben sem kell lemondanunk a lenge darabokról, ha tudjuk őket kreatívan rétegezni.

A kollekcióban kevés mintát kaptunk, viszont azok közül mindegyik nagyon letisztult és könnyen párosítható. Személyes kedvenceim az elnagyolt fehér rácsok, és az apró fekete cikk-cakk minta.

IMG_8753 IMG_8745

Színek tekintetében az elengedhetetlen fekete mellett feltűnik a mustársárga, a bordó, az olívazöld, a sötét- illetve királykék, a krémszín, valamint a csokibarna. Ezt a palettát elnézve tehát klasszikusan őszi-téli árnyalatokba burkolózhatunk az ÁERON-nal – a színek szinte életre keltik az év végi, lehullott falevelektől hemzsegő, fáradt fényben úszó kifakult tájat.

IMG_8769 IMG_8767

IMG_8708

Szöveg: Blanka
Képek: Jámbor Zsófia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.