Talking to myself – ANDA A/W 2015-16

Mostanra leszálltunk a Fashion Week Budapest fellegeiből, sőt, talán egy-egy mozzanatot már nehezen is idézünk fel. Még mindig nem sikerült azonban túltennünk magunkat az ANDA show után érzett katarzis-élményen, ami a Rebellive egész csapatát lesokkolta. A divathét véget ért, az A/W láz lecsengett, ANDA kreációi azonban még mindig élénken élnek az emlékezetünkben. Ahogyan az sokszor előfordul: a legjobbat hagytuk a végére. Tartsatok velünk!

Mikor egy zseni magával beszélget, az biztos, hogy valami lenyűgözően újszerűt, esetleg sokkolóan extravagánsat vagy éppen a kettő tökéletes kombinációját hívja életre. Ez utóbbi érvényesült az ANDA legújabb anyagában is. A tervezőnő saját bevallása szerint magával beszélgetett, miközben megszületett A/W kollekciója. Ez a kissé egyoldalú dialógus inspirálta ezeket a kísérletező jellegű, mégis minden valóságon túliságtól mentes ruhadarabokat.

A merész, de nőies ruhák formavilága a jelenre reflektál, igazi kortárs, mégis előremutató kollekcióval van dolgunk. Helyenként aszimmetrikus elemek, bevágások és réteges megoldások oldják a formavilág szigorúságát.

Gyakran előkerülnek a geometrikus alakzatok is, egyrészt a nyakláncok köröket, háromszöget és négyszöget formáló „medáljaiban”, másrészt pedig a ruhák jellegzetes kivágásaiban és a különleges – az egyes elemek réteges egymásra applikálása adta – felépítésükben is.

A zene ritmusos lüktetése – ami egyébként még jóval a show befejezése után is ütemesen visszhangzott a fejemben – fokozta azt a vad dinamikát, ami egyébként a kollekció sajátja, és ami az egész közönséget magával ragadta.

Színeket illetően ismét a fekete és a fehér váltakozása – helyenként szürkével kiegészítve – uralta a kollekciót, de ANDA éppen az a tervező, aki ezzel a duóval is képes csodákat tenni. A letisztult, minimalista színvilág nem ment a változatosság rovására – ellenkezőleg, a B&W koncepció is a vagány, de szigorú komolyságot hivatott fokozni.

A fiatalosság és modernség nemcsak a ruhák stílusában, hanem az összeállításokhoz párosított táskák és cipők jellegében is megnyilvánult. A kényelmes sportcipő és a Chelsea csizma váltogatta egymást a kifutón, míg a táskákat szintén az ANDA-féle megkapó egyszerűség jellemezte.

A smink és a haj teljes harmóniát alkotott az összeállításokkal, mind színben, mind pedig formában.

A fekete-fehér kontrasztját ebben az esetben az arcbőr világossága és a szemöldökre applikált szénfekete festék találkozása jelenítette meg. A frizurák a mítikus hangulatot ötvözik a 21. századi kislányos ártatlansággal.

IMG_9093

IMG_9099

ANDA, imádunk! ❤

Képek: Jámbor Zsófia
Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.