Vizuális rímek Dondup módra

Ma futottam bele az olasz Dondup brand legújabb kampányának fotóiba, amelyek azonnal magukkal ragadtak. A fekete-fehér fotók a viszonylag leredukált színskála ellenére igazán megkapóak és figyelemfelkeltőek, stílusukról pedig – némi elfogultság közrejátszásával – azonnal a rebellive blog vizuális rímei ugrottak be.

A Dondup 2015-ös tavaszi-nyári kampányának főszereplői nem mindennapi kampánykarakterek: sáskákról van szó. A fotókon a természet kerül párhuzamba a divatfotókkal, igazán érdekes vizuális rímeket létrehozva.

dondup campaign

Az egyedülálló jelleget erősíti a tény, hogy az izgalmas analógiák a természet diverzitását és élénkségét a fekete-fehér színkombináció minimalizmusának nyelvére fordítják le. Az eredmény egy letisztult, szofisztikált reklámkampány anyag, amely – ha első ránézésre nem is ösztönöz feltétlenül vásárlásra – a divatot, a fotográfiát és a természet csodáit hozza közös nevezőre.

dondup3

A kampány Christopher Simmonds art direktor és a londoni Sean&Sang fotós páros kollaborációjával készült. A képek egyfajta bukolikus hangulatot, békességet hivatottak megjeleníteni – némi modernséggel, urban stílussal átszőve.

dondup4

dondup campaign2

A Dondup tavaszi-nyári anyagát egyébként kulturális és érzelmi tapasztalatok ihlették, ahogyan a brand korábbi munkáit is. A tavaszi-nyári, illetve a resort kollekció – és egyébként átfogóan a Dondup tevékenységének – hívószavai a szenvedély és az intenzitás.

A reklámkampány célja pedig egy idealizált természeti impresszió bemutatása egy ikonikus rovar – igen ritkán felismert – szépségének, eleganciájának és erejének szemléltetésével.

A kollekciót átjárja a kifinomult, feminin jelleg: az egyes darabok a női büszkeséget, nemességet, eleganciát, függetlenséget és dinamikát is szimbolizálják. Az anyagot a fehér dominanciája jellemzi – a színvilág az egyszerűséget, az ártatlanságot és a felhőtlen tavaszi-nyári hangulatot reprezentálja.

Képek: innen és innen.
Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.