Mozgásban az érzelmek – Mei Kawa SS15

A Mei Kawa legújabb tavaszi-nyári kollekciójával rövid utazásra indulhatunk a ’60-as évekbe, mialatt alaposan tanulmányozhatjuk a kor focistáinak jellegzetes viseletét és szinte tapinthatjuk az évtized energiáját és dinamizmusát. Izgalmas részletek, letisztult formavilág, kellemes színhasználat és egyedülálló ellentétek jellemzik a brand legújabb anyagát. Nézzük meg közelebbről!

Újszerű, a korábbiaktól némileg eltérő kollekcióval lepett meg minket a brand, viszont felfedezhetőek a megszokott irányelvek, illetve a klasszikus Mei Kawa stílusjegyek is az anyagban. 

A kollekció az Emotion in Motion nevet viseli, tökéletesen kifejezve a márka mondanivalóját. Az alapvető inspiráció, ami életre hívta ezt az anyagot, a sport és a foci világa volt – ezt a témát azonban sikerült a jólesően szofisztikált köntösbe bújtatni.

“A MEI KAWA idén nyárra olyan harmóniát teremt, amilyet a futballista egyetlen mozdulata, Elvis egyetlen akkordja vagy a pimaszul fiatal, megdöbbentő erőt sugárzó King Krule hangja rejt.”

A kollekció különlegességének ez a rövid összefoglalója is érezteti, hogy a kreációk az ellentétek harmóniájából születtek, egyesítve a pörgést a nyugalommal, a mozgást a statikus állapottal, az adrenalint a lecsillapodottsággal, a sportot a zeneiséggel.

A statikus és a dinamikus elemek kontrasztja, egyben mesterien megtervezett szinergiája fut végig a kollekción. Alapvetően a dinamikát hozza az anyagba a sportos inspiráció, a laza anyagok dominanciája és a kampány-, illetve lookbook fotókat egyaránt átható mozgalmasság. Állandóságot sugallnak ugyanakkor a szigorú szabásvonalak, illetve az összeállításokon belüli viszonylagos monokromitás.

Ezek merev és letisztult formák, vonalak a 60-as évek energiáját, a korabeli focisták uniformisainak jelenre való átértelmezését szimbolizálják. Pedig éppen ezek azok a fő inspirációs források, amelyek a mozgalmas jellegét is adják a kollekciónak.

A focimezek továbbgondolása egészen új megközelítésből hozza el nekünk a sportos, lezser divatot, mégsem vesz el a kollekció kifinomult jellegéből.

A rafinált megoldások, a részletekre való odafigyelés segít elmosni a határokat a laza, könnyed és az alkalmi öltözködés jellegzetességei között – ezzel nemcsak két egymástól igen távol álló stílust, hanem különleges pillanatokat, hangulatot és életérzést is egybeolvaszt az anyag.

A kollekcióhoz készült kampányfotók is két ellentétes világot jelenítenek meg: a fekete-fehér képek nyugalmat, egyfajta lecsillapodott állapotot fognak meg, míg a színes felvételek a mozgalmasságot sugározzák. A kampányfotók mellett készült még egy videó is, amellyel a nyárra hangolódhatunk – hamarosan ezt is megtekinthetjük majd!

Az uniszex kollekcióban egyaránt fedezhetünk fel egyszerűbb darabokat, de olyan különlegességeket is, mint a gumis derekú, bő szárú bermuda vagy épp a zseniálisan újragondolt – egyébként is igazán vagány – Harrington dzseki.

Az újszerű stílusvilág mellett a Mei Kawa megtartotta a rá olyan jellemző kifinomult vonalvezetést, amely a különböző feliratokkal és a mintás ingekkel kiegészítve frissességet, játékosságot kölcsönöz a kollekciónak.

A finom, letisztult színek uralmát az élénkebb árnyalatok törik meg; így kerül a nyugtató jellegű olívazöld, tengerészkék, szürke és fekete-fehér színek kavalkádjába a figyelemfelkeltő és igen intenzív narancssárga.

A kollekció darabjai már kaphatóak az üzletekben és online!

Fotó: Hencz Péter
Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.