SundayTunes #22 – Girl Power: Home Edition

Nem is olyan régen volt már egy SundayTunes, ahol női előadókat vettünk górcső alá, most ugyanezt tesszük, csak hazai viszonylatban. Melyik énekesnőkre érdemes figyelni hazai fronton? Eláruljuk.

Horányi Juli – Electrical

Horányi Julinak már vagy ezer arcát ismerhetjük: jelmeztervező, a mius énekesnője, az utóbbi időben pedig az X-Faktoron keresztül az önálló énekesi karrierrel is megpróbálkozott. Az elmúlt hetekben jelent meg első szólóvideója és vele együtt egy nyolcvanas éveket idéző popdal, az Electrical. A klip csak ráerősít arra, hogy Juli mennyire színes egyéniség, a videóban ugyanis egyszerre négy karaktert alakít. Az Electrical egy egy jó kezdet, várjuk a folytatást!

Interview Magazine April 2015 “Broken Down” Feat. Julia Nobis by Craig McDean

Sena – Hey

Az Irie Maffia énekesnője a zenekaron kívül is sokszor featel más előadókkal, de szóló dalait se feledjük el. Sena egy különleges egyéniség varázslatos hanggal megáldva, úgyhogy érdemes rá odafigyelni. Ha nem hiszitek, hallgassátok meg a Heyt, és megértitek, miről beszélünk.

Nick Knight, Past, Present & Couture, John Galliano, 2002

Harcsa Veronika – Too Early 

Harcsa Veronika alapvetően jazz énekesnő, de énekel akusztikus duóban, valamint a Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus zenekarnak is tagja. Karakteres hangja van, amivel rendkívül ügyesen bánik. Tehetségére külföldön is egyre jobban felfigyelnek, az elmúlt napokban például Brüsszelben koncertezett. Egy kis plusz érdekesség: a kapolcsi Művészetek Völgyén saját udvart is vezet, amit érdemes lesz felkeresni majd az arra járóknak.

Interview Magazine March 2015 “Alone” Feat. Lara Stone by Peter Lindbergh

Odett – Jó nagy csend

Odettet talán már senkinek sem kell bemutatni, dalait imádják a rádiók és gyakori fellépője a magyar könnyűzenei fesztiváloknak. Kellemes popszámait nem nehéz megkedvelni, és ami még jobb, hogy stílus inspirációért is bátran fordulhatunk hozzá, vagyis közösségi oldalaihoz. Ma este hétkor új dalpremier, kövessétek az eseményeket Facebookon!

Vogue Russia March 2015 “Tale of Wandering” Feat. Mina Cvetkovic by Nathaniel Goldberg

Pátkai Rozina – Chega de Saudade 

Pátkai Rozina lágy, bossa novával áthatott dalaival vesz le mindenkit a lábáról. A dalszövegek brazil nyelve még izgalmasabbá és eredetibbé teszi az összhatást, így nem is csoda, hogy Rozina számos díjat bezsebelt már. Ha nyáron élőben is szeretnétek őt hallgatni, többek között a VeszprémFesten és a már említett kapolcsi Harcsa Veronika-udvarban is megtehetitek.

Vogue Netherlands May 2013 “My Own Private Hollywood” by Anne Menke
Összeállította: Bea és Blanka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.