Izgalmas kollekciók a Central Saint Martins végzőseitől

A nyárelő többek közt egyet jelent a végzős divattervezők diplomamunkáinak bemutatóival. Természetesen itthon is születtek izgalmas elképzelések, de most Londonba utazunk képzeletben, és a Central Saint Martins friss tehetségeivel ismerkedünk meg. Figyeljetek, mert az alábbi designerekről biztosan hallunk még!

maxresdefault

A nagy múltú, számos neves designert útjára bocsátó CSM divattervező BA csoportjának diplomakreációit szerda este mutatták be Londonban. Az eseményen csaknem negyven végzős engedte kifutóra darabjait, amelyeket a legkülönfélébb inspirációs források és technológiai megoldások segítségével hívtak életre a legfiatalabb tervezőgeneráció tagjai.

Noha egyiküknek sem lesz fenékig tejfel a szakmai ranglétrán való feljebbjutás, mutatjuk azokat a diplomamunkákat, amelyek már önmagukban jó ajánlólevélnek számítanak a jövőre nézve.

Nathan Moy – Az öreg halász és a tenger

A kultúr-, vallás- és társadalomtörténetileg is fontos toposz, a halászat ihlette Nathan Moy kollekcióját, amely a seaside nosztalgia jegyében lelt formákra. Oversized darabok, vastag, kötött blúzok, horogsoros-galléros kabátok, Sou’Wester kalapok, csomózott elemek, kötél rásegítések, szaggatott, lógó részletek segítik kibontakoztatni Moy divatnyelvre fordított halászmeséjét. Minket meggyőzött.

Hiroko Misano – A Dior New Look érájának találkozása a Tour de France-szal

A versenysportok tematikája és az ötvenes évek finom stílusa olvad egybe Misano kollekciójában. A tervező modelljeinek Marilyn Miller-stílusú fürtöket, kontyszoknyákat, lovaglókesztyűket, vagány bolerókabátokat, sikkes-sportos kiegészítőket álmodott meg. Kérjük szépen azokat a dzsekiket, Mr. Hiroko!

1122627

Jim Chen Hstang Hu – Skarlátvörös struktúrák és A szolgálólány meséje

Jim Chen Hstang Hu-t Margaret Atwood A szolgálólány meséje című művének nőalakjai ihlették meg diplomakollekciója készítésekor. A designer skarlátvörösbe borította a kifutót, modelljeit 3D nyomott és rácsos vágott darabokba öltöztette. Kreációi – amik így mintha önálló életre keltek volna a show-n – szinte ketrecbe zárták múzsáit. Kreativitás, kultúrinspó és élvonalbeli technológia: így tovább, Jim!

1122841

Wataru Tominaga – törzsi színpompák

Tominaga kollekciója a színes printeket ünnepelte. Napsárga, savas zöld, markáns piros tónusok párosultak multiprintes megoldásokkal, amelyek egyrészt a törzsi díszekre, másrészt a hetvenes évek stílusára hajaztak. Rétegezés, izgalmas szabásvonalak és textúrák – köszi, Wataru!

1122599

Gabriel Castro – üdülés Devon megyében

Castro mintha csak a fiatal Tony Ray-Jones gardróbját gondolta volna újra. Játékos kísérletezések, kíváncsiság jellemzik a kollekciót, amelyben matrózcsíkok, friss kék árnyalatok, oversized rugby ingek, széles szárú nadrágok és persze fényképezőgép tokok teszik praktikussá, kényelmessé és stílusossá a tökéletes vízparti nyaralást.

1122634

Forrás: dazeddigital.com
Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.