A H&M végre Budapesten is bemutatta legújabb őszi-téli kollekcióját. Az anyagot már láthattuk korábban a párizsi divathéten, így nagyjából tudtuk, mire számítsunk, de a diszkóhangulat és a Tesla feelingje még egyet dobott a hetvenes évek glamúrját idéző kollekción.

Egy erős kontrasztot fedezhetünk fel az anyagban: a darabok egyszerre futurisztikusak és múlidézőek. 

A ruhák mintázata és extrém metálos színvilága egyértelműen néhány évtizeddel korábbra repítenek vissza, a kollekció fő motívuma azonban a sziluettekben és anyagokban is megjelenő space téma.

A párizsi show-n egyébként a kifutó holdfelszínt idéző dizájnja is az űrutazós témát erősítette.

2

Néha kissé úgy érezhette magát az ember, mintha egy sci-fi filmbe csöppent volna: a világító fémes színek dominanciája, a fekete és ezüst bőr overálok egyaránt az űrhajós tematikát hozták felszínre. A formavilág és a sok-sok flitter pedig inkább a hetvenes évek csillogását jelképezték.

A H&M helyenként sportosra vette a figurát; a ready-to-wear címkéhez méltóan ismét praktikus, illetve jól kombinálható darabokat sikerült életre hívni.

Egyes sziluettekben némi csillogó extremitást fedezhetünk fel, az összkép mégis könnyed, laza és letisztult lett. Az összeállítások a rétegességet hangsúlyozták: a különleges – szintén fémesen csillogó, illetve flitteres – leggingseket több egymásra halmozott, bővebb fazonú pulóver és garbó egészítette ki.

 1

A színvilágot az izgalmasabb tónusok uralták, de az űr-tematikát megjelenítő ezüst és szürke mellett a földszínek is megjelentek, így a khaki és a barna is sok darab meghatározó árnyalatává vált.

3

Egészen formabontó darabokat is találhatunk a kollekcióban: a steppelt kabátok és a lakk szoknyák mellett felfedezhetjük a klasszikus sínadrágok fashion adaptációját is, illetve a klasszikus holdjáró csizmák is új megközelítésből jelennek meg a kollekcióban.

Nagy kedvenceink a kényelmes bő fazonú garbók, az ombre pulóver, a kövekkel kirakott ruhák, illetve a retró, nagyi szekrényének fénykorát idéző egyedi mintázatú, selymes tapintású ingek.

A térdig érő lábbelik viszonylagos ormótlansága egyébként egyedi módon egészítik ki mind a kifejezetten testhezálló kreációkat, mind az oversized darabokat. A csizmák között főleg az előző őszi-téli kollekció darabjainak újragondolását láttuk, de voltak egészen extrém darabok is, amik számomra csak a legalternatívabb vintage piacokon elfogadhatóak – de majd meglátjuk, hogy mutatnak egy fast fashion brand polcain.

6

A férfi darabokat hasonló színvilág uralja, illetve itt is megtalálhatóak a különleges bőranyagok és a steppelt kabátok.

A csillogás azonban itt kissé visszafogottabb, mint a női ruhák esetében, de ezek is ugyanúgy játékba hozzák az űrhajós glamúrt – csak férfiak számára is viselhető formában.

A garbóknak egyébként a férfi kollekcióban is kiemelt szerepük van.

Nektek hogy tetszik az új kollekció?

Képek: Blanka és innen.
Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s