Fesztiváldivat mesterfokon: az idei nyár legstílusosabb fellépői

A fesztiválszezon nem csak a zenéről és a bulizásról szól, legalább ilyen kiemelt szerephez jut az öltözködési stílus is. A fellépők esetében egy hatásosan megválasztott színpadi outfit például nagyban hozzájárul a koncert által nyújtott vizuális élményhez, úgyhogy vegyük is szemügyre az európai és itthoni rendezvények legstílusosabb szereplőit!

A Sziget Fesztivál egyik sztárfellépőjét, Florence Welch-t valószínűleg nem kell bemutatnunk; buja, preraffaelita szépséggel vegyülő bohókás sikk jellemzi az énekesnő megjelenését, amely a színpadi szettjeiben is hatásosan visszaköszön. Welch többször dolgozott együtt Alex Noble divattervezővel, aki Lady Gagának is számos fellépőruhát tervezett már. Florence ruhái elegánsan használják ki a színpad adottságait: hatalmas méretüknél fogva felnagyítják az énekeső alakját és a mozgásnak (meg persze a szélgépeknek) hála a lebegés látszatát keltik.

Florence Alex Noble divattervező ruhájában

Ami a fellépőruhákat illeti, az izlandi énekesnő, Björk legújabb turnéján sem hazudtolja meg önmagát. Az extrém szettek ezúttal is egyedülálló kooperációk eredményei. Nikoline Liv Andersen dán tervező (rém)álomszerű, éjjeli lepkét idéző szárnyas ruháját az énekesnő egy külön az ő számára, James Merry által készített hímzett fejékkel koronázta meg. Emellett megtalálható a színpadi ruhák között egy threeASFOUR darab és egy Alexander Wang által tervezett hófehér ruha is. Björköt legközelebb a Poble Espanyol fesztiválon láthatjátok, majd Olaszországban és Németországban is fog koncertezni.

A Sziget fellépői közül érdemes még kiemelni az elektropopot játszó dán Mø-t, aki fiatalos lendületével és rebellis megjelenésével minden bizonnyal remek bulit fog kerekíteni. A Marina and the Diamonds énekesnője, Marina Lambrini Diamandis vintage hangulattal kevert glamúros alakja szintén izgalmas színfolt, akárcsak Paloma Faith, aki a pop-soul világával és elegánsan bohókás megjelenésével ragadja meg a figyelmet.

Érdemes a magyar zenészek háza táján is szétnézni. A Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka már felvonultatta a magyar divatszcéna legfontosabb képviselőit koncertjein. Viselt már Daige-et, KOMOD-ot, USE-t, KataSzegedit, Napsugar von Bittera-t, Dora Abodit, Nora Sarmant, Celenit, Virag Kerenyit, Beatrice Beckert, ANNAEVA-t, Anh Tuant, INQ Conceptet, CAKO-t, párosítva a The Mama Kin, a ReKKO design, a Rienne Creations és a Delacier ékszereivel. A látványos és egyedi darabok nem csupán Bíborka egyéniségéhez illenek, de a karakteres énekesnő által a ruhadarabok valósággal életre kelnek a színpadon.

Bocskor Bíborka Virag Kerenyi ruhában és fejdíszben

Odett számára is fontos a színpadi megjelenés, az énekesnő mindig precízen kiválasztott ruhadarabokban lép a nyilvánosság elé. Ő Mojzes Dóra, Je Suis Belle, Kata Szegedi, Nanushka, Daige, és Nora Sarman ruhákat részesítette eddig előnyben.

11755104_10153467402304061_6080182600903734015_n
Odett Macovei Kitti diplomakollekciójának egy darabjában; haj: Kozma Norbert

Ha extrém outfiteket akarunk látni, nekünk sem kell annyira messzire menni, hiszen az Anna & the Barbies gondoskodik arról, hogy legyen mire rácsodálkozni. Az énekesnő, Pásztor Anna Kiss Márk stylisttal szokott együttműködni, a színpadi ruhák legtöbbje külön Anna kérésre vagy tervei alapján készülnek.

Pásztor Anna Gila Olga fejdíszében

Ha hamisítatlan fesztiválhangulatra vágyunk, akkor üde és laza felüdülést jelenthet érzékeinknek az Irie Maffia énekesnője, Sena, aki előszeretettel ékesíti magát a színpadon tollakkal, feltűnő ékszerekkel, színes kendőkkel. Ha pedig a klasszikus rock vonal a szívünk csücske, loboncos hajkoronákkal, retró ingekkel és garázsrockkal, akkor az Ivan & the Parazolon legeltessük a szemünket.

Hazai zenészeink többségével találkozhattok az itthoni fesztiválokon Zamárditól Szegeden át, Debrecenig – a teljesség igénye nélkül: Sziget, Strand Fesztivál, SZIN, Campus, Fezen. Ti hol felsztiváloztok/tatok idén?

Szöveg: Kata
Képek: Pinterest, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.