RebelEvent: Art Restart

A nyári kényszerpihenő után a kulturális élet is restart üzemmódba kapcsolt szeptember elsejével. Új programok, új évadok, új megnyitók időpontjai sorakoznak egymás mellett a naptárban – ezek közt szemezgettünk, hogy ti is áthangolhassátok magatokat az ősz kontempláló tempójához!

1. BuSho 11 – Budapest Short Film Festival

Régi ismerősként köszönti a szeptember egyre rövidülő nappalait a mozitermek sötétjéből a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál. A minőségi rövidfilmek iránt érdeklődők kedvükre válogathatnak a több mint ezer filmet számláló versenynevezések között. A BuSho szervezői az idei évben újabb vidéki helyszínekkel bővítették a fesztivál mozihálózatát, A szolnoki Tisza mozi, a soproni Búgócsiga, valamint az erdélyi Nagyvárad mellé társhelyszínként csatlakozott Ungvár és Érsekújvár is. 

A fesztivál versenyfilmjeit és a kísérőprogramok listáját elérhetitek a BuSHo honlapján.

Mikor: szeptember 1., 19:00–szeptember 6.
Hol: Puskin Art Mozi, Corvinteto, Budapest Rooftop Cinema

2. Újbuda Jazz Fesztivál

A fesztiválidőszak nem csak a nyár privilégiuma – mindannyiunk örömére. Az őszi évszak is tartogat olyan izgalmas beltéri programokat, mint a 11. alkalommal megredezett Újbuda Jazz Fesztivál. Az A38 és a MU Színház gyermeke ráadásul 10. születésnapját ünnepli, amit Geröly Tamás trió és Gombai Tamás, az ARGO, illetve a The Best Bad Trip estje nyit meg hivatalosan.

Mikor: szeptember 2. 19:00
Hol: A38 Hajó

3. Nanushka AW15 LAUNCH PARTY

Szeptember első hetében a hazai divatszcéna is új kollekciókkal kapcsolódik az AW szezon nemzetközi ívéhez. A Nanushka 2015-ös ősz-téli bemutatóját egy launch party keretében tekinthetitek meg, miközben pezsgőt vagy  rózsavizes limonádét kortyolgatva tanulmányozhatjátok a felvonuló ruhadarabok részleteit. A megnyitó zenei atmoszféráját Herrer Sára és a Mary Popkids-ból ismert Kamau Makumi akusztikus szobakoncertje biztosítja.

Mikor: szeptember 4. 19:00
Hol: Nanushka Flagship Store, 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.

4. ÉVADNYITÓ / egy-az-egyben // SEASON OPENING / one2one

A Trafó 18. évadát nyitott házként köszönti, ahol a vendégek némi teaser élményt kaphatnak majd a készülő előadások, programok kulisszatitkaiból. Kis csoportokban lehet bejárni a ház zegzugait, személyesen megtapasztalva az alkotómunka feszített dinamikáját.

2015/16-os évad bemutatói: Budapest Tánciskola, Dollár Papa Gyermekei, Frenák Pál Társulat, Fülöp László, Hadi Júlia – Arany Virág, Krétakör, Molnár Csaba, Proton Színház, Rózsavölgyi Zsuzsi, Schermann Márta, STEREO Akt – Ardai Petra, TÁP Színház, Természetes Vészek Kollektíva – Budapest Bábszínház, Titkos Társulat – k2 Színház

Mikor: szeptember 4. 19:00
Hol: Trafó House

5. Leopold Bloom Képzőművészeti Díj kiállítása 2015

Mary McLoughlin és John Ward által alapított Leopold Bloom Képzőművészeti Díj idén a harmadik alkalommal támogatja a kortárs képművészet itthoni útjait. Az idei évben kiírt Leopold Bloom Díj szervezésében a Pepper Art Project segédkezett, akik nyitott platformként, társművészetek bekapcsolásával keresik a kortárs művészet szélesebb körű terjesztésének lehetőségeit. A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj győztesét szeptember 5-én hirdetik ki, a döntős művészek csoportos kiállítását pedig november 15-ig látogathatjátok az Új Budapest Galériában.

Mikor: szeptember 5. 10:00 – november 15. 18:00
Hol: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11‒12.

Összeállította: Bea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.