Skip to content

The Backstage Diaries: Filippo Mutani képei

Milánó, Párizs, London, New York – a divatbemutatók körforgásának állandó helyszínei, ahol a szereplők névsora mindig ugyanaz, csak a körülöttük felállított díszletvilág divatnarratívái változnak. Köztük mozog Filippo Mutani, aki a neki megadatott képmesélő szerepével és dokumentáló megbízatásából kibillenve játszik, majd elkezdi kibontani a fashion show teátrális dimenzióit és e tökéletesen konstruált forgatókönyvek mögötti személyes történeteket. 

Az idei LensCulture Emerging Talent Awards 2015 díját elnyerő Filippo Mutani fotóin az ideiglenesen felállított kifutó és a mögé rejtett backstage nem-helyeiben az indentitás feloldódik és alárendelődik a közös történetben felvett szerepek szimbolikus érvényesítésében.

138f7e2b-80c0-4c08-b0e3-016fae717766

marni backstage

Mutani a fashion show narratíváját a görög drámákéhoz hasonlóan bontja három részre, melyben minden résztvevő szigorú alázattal követi a számára kijelölt feladatok teljesítését, hogy a látszólag hektikusan sodródó cselekmények sodrában létrejöhessen a katarzis rituális győzelme és az azt követő felszabadulás érzete.

milan fashion week. emporio armani fashion show backstage. 014

18scene-jisander-slide-t41t-jumbo

A bemutatók átmeneti terei absztrahálják a hétköznapi helyszíneket, melyeket néhány órára rövid happening formájában sajátítanak ki, majd ideiglenes zártságukat megszüntetve, nyom nélkül állítják vissza a hely egységességét.

Versus backstage

costume national fashion show

A Backstage Diaries Filippo Mutani fotónaplója, arról az öt évről, mely idő alatt figyelmesen rögzítette a Milánó, Párizs és New York divatheteinek tűnékeny pillanatait olyan magazinok számára, mint a T -The New York Times Magazine, Vanity Fair Italy, A Magazine Curated By vagy a Max.

Még több a vizuális naplóból ITT!

Szöveg: Bea

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s