Fashion Week Sounds #2 – Ezekre a zenékre vonultak a NYFW és a LFW modelljei

Idén is érdemes volt a szemünk mellett a fülünket is nyitva tartani a nemzetközi divathetek alatt, hiszen sok tervező DJ-ket meghazudtoló szakértelemmel pakolta össze a bemutatót kísérő zenei playlistjét. Íme a legmenőbb dalok, melyekre a New York-i és a londoni kifutókon vonultak a modellek. Kapcsoljátok be a hangszórót, és tegyétek a divatbemutatók kísérőzenéit repeatre!

A Florence + the Machine rajongóknak kedvezett a Michael Kors, ugyanis két kedvenc számunkat is hallhattuk a bemutató alatt: a Queen of Peace nyitotta a show-t, majd a How Big, How Blue, How Beautiful dallamaira vonultak fel a szezon egyik legmenőbb kollekciójának darabjait viselő modellek Kendall Jennerrel az élen.

A Radiohead énekeseként is ismert Thom Yorke Villain című számának kísérteties hangzása alapozta meg a Rag&Bone S/S 2016-os bemutatójának hangulatát.

A melankolikus atmoszférát csak a show végén felcsendülő David Herrero-dal, a The Houser törte meg. Ugyan a kollekciót uraló fekete-fehér színpáros összhangban volt a lassú, kissé depresszív dallal, a bátor anyaghasználat és a különleges formavilág valami ütősebb soundtracket kívánt volna. Ettől függetlenül örülünk, hogy a Villain elhangzott, sőt, ez volt az a momentum, ami megerősített minket abban, hogy a fashion week soundtrackekre igenis érdemes rákoncentrálni.

F*uck the summer up! – biztat a dal, mely megnyitotta Alexander Wang 2016-os tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóját. Ez a felhívás akár a fiatalos, vagány kollekció jelmondata is lehetett volna.

A bemutató alatt elhangzott még Kahn Abattoir című dala, illetve M.I.A és Missy Elliott slágerének, a Bad Girls-nek a remixe is. Ugyan a kollekció kissé túlzóan káoszosra sikeredett, a playlistben nem csalódtunk, ami jelentősen emelte a bemutató színvonalát. Azért reméljük, hogy a következő szezon jobban sikerül majd!

Ugorjunk Londonba! A House of Holland élő produkcióval nyitotta bemutatóját: Lady Leshurr performanszával sikerült a legkevésbé sem mainstream módon elindítani a show-t. A playlist ezután pont azt adta, amire egy fesztiválon egy koncertekkel tűzdelt, átbulizott éjszaka hajnalán „afterparty” gyanánt vágyunk – még több zenét, amire félálomban is egyhangúan illegethetjük magunkat, miközben mindenki más is ezt teszi körülöttünk.

Legalábbis én ilyen körülmények között tudnám elképzelni a House of Holland által összeállított lejátszási lista dalait. Az idei nyár slágerét megalkotó Major Lazer is képviseltette magát a listán a Too Original-lal, majd következett Tazer x Tink Wet Dollars című dala. Skepta angol rapper Shutdownjával pedig hip-hop irányába mozdulhattunk el.

A Félelem és reszketés Las Vegasban képi világa által inspirált kollekció fura módon remek egységet alkotott a bemutatót kísérő zenékkel, és csak csodálkoztunk, hogy lehetett valamit ennyire tökéletesen összehozni.

Úgy látszik, Londonban az élőzenéért, nem pedig playlistekért rajonganak: a Burberry show-ján ugyanis Alison Moyet angol énekesnő mini koncertjére vonultak a modellek.

A 32 tagú zenekar és Moyet éteri hangja megadták a show darkos-romantikus alaphangulatát, ami egyébként a kollekciót is jellemezte. A brand ezúttal többnyire feketével dolgozott a darabok megalkotásakor, de a csipke és a selyem anyagok jelenléte lágyította, elegánsan ábrándossá tette a kollekciót.

Az előzőekkel ellentétben még nyomokban sem tartalmazott élőzenét Thomas Tait bemutatója, cserébe azonban egy igazán ütős playlistet sikerült összeraknia. Az elektronikus felhozatalban többek között felcsendült a kanadai Egyptrixx egyik dala is, de a show abszolút főszereplője Madmoizel Come című alkotása volt, amit azóta sem tudok kiverni a fejemből… Szóval csak óvatosan hallgassátok!

A show egyébként fülbemászó dalok nélkül is megragadta volna a figyelmet, a kollekciót ugyanis számos egyedi megoldással, különleges motívumokkal, extrém formával és merész anyaghasználattal tette a tervező felejthetetlenné. Nálam ez lett az egyik nagy londoni favorit!

Összeállította: Alexandra
Képek: innen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.