Túl a mainstreamen – Berlin Alternative Fashion Week #3

Javában zajlanak a nemzetközi divathetek, de mi szívesen tekintünk ki egy kicsit alternatívabb irányba is a mainstreamebb vonal ellensúlyozásaképp. Szóval most Berlin felé fordultunk, ahol már le is zajlott a 3. alternatív divathét. Ha ti is meguntátok egy időre a high fashion patetikus atmoszféráját, akkor utazzatok velünk a berlini lázadó divatparádéra. Kövekezzenek a kedvenc bemutatóink!

borito

Indyanna a BAFW visszatérő tervezője, nekünk pedig nagy kedvencünk. Nehéz elképzelni, hogy a végletekig lázadó és alternatív designerek esetében is beszélhetünk egységes stílusjegyekről, de Indyanna kollekciójában egyértelműen megfigyelhetőek a visszatérő motívumok: az átlátszó, PVC műanyag mint sok darab alapja, illetve a glitter mindenre ráapplikálható csillogása már a korábbi kollekciók alappilléreként is megmutatkozott.

A berlini tervező kollekciói egyébként meglepő módon valamiféle finom nőiességet is közvetítenek – a maguk polgárpukkasztó módján.

A pasztell színek alkalmazása egyértelműen ezt a meglepő, nem várt letisztultságot közvetíti, a feketében pompázó darabok azonban inkább egy goth-os irányt jelölnek ki. Ezzel a furcsa ellentéttel nem igazán lehet mit kezdeni – szeretni kell vagy utálni. Mi szeretjük.

Indyanna

Indyanna2

Indyanna3

Indyanna4

Tzuji kreációi sem új szereplők a berlini alternatív kifutón, mégis újra és újra képes sokkolni a kollekcióival. Az egyébként angol brand védjegye a színek és printek kavalkádja, illetve a darabok lehető legvéletlenszerűbbnek ható összepárosítása. A Tzuji által közvetített felszabadultan vad életérzés már akkor is átjön, ha csak ránézünk a márka Instagram profiljára, egy show végignézése pedig a legmélyebben szunnyadó lázadó énünket is felébreszti.

A show megragadta és az utolsó pillanatig nem engedte el a közönség figyelmét. A bemutató végén a modellek együtt vonultak fel, majd Larry Tee tervezővel az élen szelfiztek egyet. 

Tzuji

Tzuji2

Tzuji3

Tzuji5

Kumiko Tani először mutatta be munkáit az alternatív divathéten, de a közönség valószínűleg azonnal a szívébe zárta az újrahasznosítás iránt elkötelezett jelmeztervezőt.

Re-Cycle Style nevű weboldalán részletesen megismerhetjük a munkásságát, és kollekcióját, mely szintén a Re-Cycle nevet kapta. A kreációk egyébként meglepően szofisztikáltak, és zseniálisan kombinálják a modern irányzatokat a divattörténet különböző éráira jellemző elemekkel.

A sminkek, frizurák és a különleges ruhadarabok találkozása Lady Gaga extrémebb napjait idézik, sőt, igazából azon sem lepődnék meg, ha az énekesnő a közeljövőben egy Kumiko Tani által tervezett, újrahasznosított dresszben jelenne meg.

Kumiko Tani

Kumiko Tani2

Kumiko Tani3

Kumiko Tani4

Vita Datura volt a BAFW fekete báránya – legalábbis, ami a felvonultatott darabok domináns színét illeti. Ennek ellenére egyáltalán nem süthetjük rá az „unalmas” vagy az „egyhangú” jelzőket, hiszen a színvilág egyszerűségét a sziluettek és az izgalmas szabászati megoldások extremitása, pompája ellensúlyozta.

Egyes darabokat kis túlzással még elegánsnak is nevezhetnénk, a kollekció többi részét azonban inkább a rebellis rock and roll életérzés, a darkos hangulat jellemzi. A legtöbb darab igen sokat mutat, a fodrok és a rétegek pedig befejezetlen hatást közvetítenek. Ezt ellensúlyozzák a lágy anyagok és a kifinomult, letisztult motívumok.

Vita Datura

Vita Datura2

Vita Datura3

Vita Datura4

Persze nem is lenne igazi a beszámoló, ha nem néztünk volna be a kulisszák mögé is néhány pillanat erejéig.

Ezúttal sem hagyhattuk ki, hogy a backstage és street style fotókból is szemezgessünk – mutatjuk a kedvenceinket!

backstage

backstage2

backstage3

backstage4

backstage5

backstage7

Szöveg: Alexandra
Képek: innen, Apollo TV, BAFW FB.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.