GONNABEES #12 – Kristóf Vivien, a FAUN tervezője

Feltörekvő tehetségeket bemutató rovatunk, a GONNABEES aktuális epizódjának főszereplője Kristóf Vivien, a FAUN márka tervezője.

Vivien könnyed, természetközeli, a skandináv esztétika és szívünknek oly kedved minimalista design jegyében alkot, úgyhogy muszáj volt őt kifaggatnunk impressziókról, a márka geneziséről és jövőbeli terveiről. Gyertek!

Mikor határoztad el, hogy tervezéssel szeretnél foglalkozni?

Mindig is érdekeltek a különböző vizuális formai megjelenítések, de a divattal 2009-ben kezdtem el foglalkozni, amikor Barcelonában laktunk és felvételt nyertem egy ottani divatiskolába. Onnantól egyértelmű volt, hogy ezt szeretném csinálni.

11713846_1604945666455529_5940594325697012419_o

Miben rejlik a faun szó különlegessége? Miért pont ezt választottad márkanévnek?

A faun egy természethez kötődő misztikus karakter. A természet valahogyan mindig megjelenik a munkáimban, plusz szeretek sötét színekkel dolgozni, ezért úgy gondoltam, a kettő összeillik. Ezenkívül tetszett a hangzása is.

Fontos szerepet kap alkotásaidban a kézművesség és a vidéki környezet. Milyen személyes kötődésed van ezekhez?

Ahogy említettem, közel áll hozzám a természet és az ahhoz kapcsolódó dolgok, így az ilyen környezetben megtalálható textúrák, formák, különböző régi szimbolikák, hagyományok és történetek is. Valamiért nagyon érdekelnek, de az érdeklődésen kívül nincs más személyes kötődésem ezekhez a témákhoz. Lehet pont ezért játszom mindig velük.

11219549_1604945493122213_4092744447667530173_o

Hogyan egyezteted össze a vidéki környezetből átvett elemeket a modern, urbánus formavilággal?

Az anyagválasztásnál többnyire az ellentétek kiemelésével – például merev, rusztikus anyagot vagy bőrt párosítások finomabb textilekkel. Továbbá próbálok a részletekbe csempészni egy-egy szimbólumot, jellemző vonást vagy apró kézműves részletet. Ez lehet egy különleges cérna vagy akár zseb forma is…

Milyen művészek, tervezők inspirálnak?

Leginkább filmek és mások történetei inspirálnak, illetve indítanak el egy gondolatot. Szeretem a dokumentumfilmeket, Tarr Béla rendezéseit, amiből a mostani kollekció is inspirálódott. Legutóbb, ami nagyon tetszett és még sokáig a fejemben lesz, Bucsi Réka rövid filmje, a Symphony no. 42Külföldiek közül szívesen nézek Sofia Coppola-filmeket, illetve a L-E-V Dance Company előadásait. Nézzétek meg őket nagyon jók! 

11258150_1604945723122190_3190651715298195254_o

Milyen lehetőségeket látsz Magyarországon egy pályakezdő designer számára? Neked hogyan sikerült beindítani a márkádat?

Tényleg nem egyszerű elhelyezkedni ebben a szakmában, akár saját márkával, akár alkalmazottként, de akinek ez az álma, nem szabad feladni! A FAUN még nagyon az elején jár, de éppen ezért ez egy igen izgalmas időszak számomra.

Min dolgozol jelenleg és hogyan képzeled el a márka jövőjét?

Jelenleg a ’16-os tavaszi-nyári kapszula kollekción dolgozok. Szeretném ha a márka minél több helyre eljuthatna idővel, és izgalmas projektekben vehetne részt.

AW15 kampány:

Photo: Dániel Lakatos
Model: Tiffany Farkas / Avantage Models
Make Up Artist: Bianka Lukács
Hair: Alexa Bruckner

Szöveg: Molnár Vera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.