Craig Green SS16 – Black Spirit Unity

A vakító fehér égbolt összeér az elvadult táj horizontjával. Durva, terméketlen föld ez, ahol az elszáradt növényzet között fekete amorf alakok rituálészerű mozdulatsora keveredik a szélben kavargó homokszemcsékkel. ‘Spring was spirit, Fall is flash.’ – összegezte Graig Green legújabb kampányának editorial anyagát. 

A londoni székhelyű designer 2012-ben jelentkezett saját brandjével, a Central Saint Martins elvégzése után. A pályakezdés után elismerések sorában részesülhetett, köztük a British Fashion Award for Emerging Menswear Designer 2014 díjában, illetve finalistaként vett részt a LVMH Young Fashion Designer Prize 2015 versenyén. Az áttörést mégis az a 2015-ös kollaboráció hozta meg számára, amiben a Nick Knight segédkezett fotóival. 

craig-green-campaign7-1024x725

2016-os Fall kollekcióját a ‘Protection’ hívószóval jellemezte, melynek sötét poétikusságát átmentette a tavasz-nyári férfikollekciójának atmoszférájába. 

craig-green-campaign3-1024x725

Az Amy Gwatkin által fotózott képsorozaton, Green monokróm uniformisba burkolt alakjai néma tiltakozásban állnak ellent a sci-fi tájat idéző természeti erőkkel szemben, melyben Green fekete sziluettjeinek különös layer megoldásokkal dolgozó, hézagos torzói egyszerre idézik meg a test sérülékenységét és ellenállását.

 

Szöveg: Bea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.