Vizuális impressziók a divathetekről

Korábban már bemutattuk nektek a divathetek legjobb kollekcióit, azonban még mindig maradtak olyan lookok, melyek figyelemért – és egyben vizuális rímekért – kiáltottak. Következzen most néhány tervező, akikről korábban nem ejtettünk szót, azonban nevük semmiképp sem maradhat ki a divathetekről szóló kontentesőből!

Anrealage

Azok, akik személyesen is átélhették az Anrealage show-ját, valószínűleg hasonló élményt tapasztalhattak, mint mi, akik a képernyőn keresztül figyeltük az eseményeket. A modellek ugyanis egy négy panelből álló boxon keresztül mutatták be a kollekció darabjait, ami a nézők szemében azt az érzetet kelthette, hogy a TV képernyőjén keresztül szemlélik a bemutatót. Az egyedi megoldás a show alatt készített képek minőségén ugyan rontott, az viszont biztos, hogy egyedülálló élményt nyújtott a közönségnek.

Anrealage2

Anrealage3

Blumarine

A Blumarine-tól megszokott álomszerű, mesebeli darabokról ezúttal sem kellett lemondanunk. A már bevált – de a brand esetében megunhatatlan – koncepció szerint a pasztelles színek és a játékos minták domináltak.

Blumarine

Blumarine8

Blumarine9

Chanel

Karl Lagerfeldtől az utóbbi időben szinte már elvártuk az egyedülálló, önmagában is művészeti értékkel bíró runway set-eket, amit a Chanel reptérrel, a Chanel kaszinóval és a többi elképesztő kifutó designnal meg is kaptunk. Ezúttal azonban az volt a meglepetés, hogy nem volt meglepetés, csak egy egyszerű, fehérbe borított kifutó. A majdnem száz különböző felvonultatott look azonban sikeresen kárpótolt minket a nem várt minimalista runwayért.

Chanel2

Chanel9

Chanel10

Dolce&Gabbana

Kiskorunkban mindannyian hercegnők akartunk lenni. Vannak, akikben ez a vágy még azóta is él valahol mélyen, elrejtve, és a Dolce&Gabbana ezt pontosan tudja. Így nem véletlen, hogy a tervezőpáros a 2016-os őszi-téli kollekcióját a mesebeli hercegnők inspirálták. Hamupipőke, Hófehérke, Csipkerózsika – üdvözlünk titeket a D&G kifutóján!

Dolce2

Dolce5

House of Holland

A House of Holland kollekciójában két évtized ikonikus stílusa mosódik össze: a ’70-es és a ’20-as évek jellegzetes motívumai alkotnak tökéletes harmóniát. A brand ezt a furcsa, de határozottan működő kombinációt az élénk színekkel, az anyagok merész párosításával és a minták kavalkádjával érte el.

House of Holland

Iris van Herpen

A holland tervezőnő – akinek munkáit egyébként egytől-egyig imádjuk – elárulta, hogy az alkotás folyamata nála az álom és az ébrenlét határán lévő állapot kivetülése. Ezt a szituációt szerette volna a közönséggel is éreztetni, miközben interakciót vált ki a nézőkből. A felvonultatott darabok közül kettő 3D nyomtatással készült, de voltak olyan kreációk is, melyeket a tervezőnő az építész Philip Beesley közreműködésével alkotott meg.

Iris van Herpen2

Iris van Herpen3

Iris van Herpen5

Moschino

A Moschino-tól az elmúlt években már megszoktuk a Barbie-koncepciót, és a lookokat, melyek ugyan változatosak és igen polgárpukkasztóak, mégis ugyanarra a sémára épülnek fel szezonról-szezonra. Most azonban tanúi lehettünk a már nagyon várt újításnak – és imádtuk. Jeremy Scott a Hiúságok máglyáját elevenítette meg a kifutón, nem a könyvre, de nem is a filmre utalva, hanem egy történelmi eseményre, mely Firenzében zajlott le 1497-98-ban. A hívságok elégetésének ceremóniája rengeteg tárgyi áldozatot szedett ebben az időben: minden “bűnösnek” ítélt tárgyat a máglyára vetettek, köztük műalkotásokat, hangszereket és kosztümöket is. Gondoltátok volna, hogy ez az esemény egyszer a Moschino egyik legkiemelkedőbb kollekcióját fogja életre hívni? Mi sem.

  Moschino

Moschino3

Moschino6

Moschino7

Moschino9

Rick Owens

A mindig újító és az extrém, de korszakalkotó megoldásokkal sokkoló Rick Owens kollekciójára ezúttal elsősorban a különös fejfedők miatt fogunk emlékezni, melyek végig jelen voltak, és szinte minden egyes lookot valamiféle misztikummal itattak át. A ruhákat emellett a rétegek, a különleges hajtások és a drapéria-hatást keltő megoldások jellemezték.

Rick Owens

Rick Owens3

Saint Laurent

A Hedi Slimane kreálta legújabb Saint Laurent-kollekció meglehetősen sokkolta a közönséget, és a bemutató ismét útjára indította a klasszikus imádjuk/utáljuk kettősséget a véleményezők körében. Mi inkább az imádjuk felé húzunk, bár első ránézésre elgondolkodtatott az anyag – ami persze sose baj. Az apró részletekre való gondos odafigyelés, az extrém anyaghasználat és még maga a bemutató helyszíne is az haute couture világát idézte fel a nem mindennapi runwayen.

Saint Laurent

Összeállította: Alexandra
Képek: style.com és Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.