Az Elle Fashion Show-n is látható lesz Paolo Errico legújabb kollekciója!

Paolo Errico neve itthon talán nem sokaknak cseng ismerősen, Milánóban azonban annál elismertebb divattervezőként tartják számon. Olyan márkákkal a háta mögött, mint a Versace és a Cavalli, érthető, hogy nagyon népszerűségnek örvend, ezért igazi különlegességnek számít, hogy ma este a Várkert Bazárban prezentálja legújabb kollekcióját az Elle Fashion Show keretein belül. Ennek örömére összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amit tudnotok kell róla a show előtt!

Az olasz származású Paolo Errico divatközeli családba  született: édesapja egy férfi divatáruüzletben dolgozott, nagyapja pedig szabó volt, így ő is a hagyományt vitte tovább, amikor a szakmában helyezkedett el. Pályáját a Versacénál kezdte, ahol kezdetben termékmenedzserként, majd a kötöttáruk kreatív igazgatójaként dolgozott. Ezek után került át Firenzébe a Cavallihoz, itt a szabászat és a mintatervezés fogásait volt szerencséje elsajátítani. Néhány évvel később pedig már az Agnonához került, ahol a kötöttáru-tervezés legfőbb vezetője volt. Mindig is egyedi látásmóddal közelítette meg a kötött anyagokat, 2005-ben pedig úgy érezte, elég tapasztalatot szerzett saját márkája elindításához. Errico minden ruhadarabjának megalkotását alapos kutatás előz meg a textíliák és a design területén. Gyakorlottan kezeli a könnyebb és nehezebb textileket, miközben kísérletezik a rétegekkel és szokatlan sziluettekkel. Stílusa folyamatosan alakul és fejlődik, de soha nem válik radikálisan rombolóvá. A kreativitást, a jó minőséget és a funkcionalitást tartja kollekciói legfőbb értékeinek.

errico3

A Paolo Errico brand ma egyet jelent a modern, minimalista és szofisztikált divattal. Mindig törekszik a szoborszerű megközelítésre, egyedi formatechnikával készíti a test adottságaihoz illeszkedő ruhákat; a tartalom és az egyensúly egyfajta rugalmas architektúrát teremt. A tervező arra bátorítja vásárlóit, hogy legyenek excentrikusak, élvezzék az öltözködéssel való kísérletezés örömét. Erricót mindig is inspirálta a képzőművészet, Magritte, Mondrian, Klee, Miro és Giorgio de Chirico a legfőbb kedvence. Legújabb kollekcióját is a művészet inspirálta,  egészen pontosan a huszadik század első felében jelentős bécsi szecesszió, különösen Gustav Klimt életműve. A dekoratív és figuratív festészettől a korabeli arisztokratikus és modern építészeten át minden hatással volt rá: a kor atmoszférája, a letisztult és díszes, kifinomult és modern koncepciója, melyek a stílusos nő öltözködésének kivonatát képezték.

errico2

Az Elle Fashion Show-n is feltűnő kollekciónál nemcsak az olyan kedvencekre lesz érdemes odafigyelni, mint a kasmír kardigánok, a minimalista ingruhák és a kifordítható dzsekik, hanem az ékszereket tartalmazó kapszulakollekcióra is. Itt főként formavilágukban egyedi kiegészítők lesznek, amelyek kellően modernné teszik az egyébként timeless outfiteket. Paolo elmondta, azért mutatja be nálunk is öltözékeit, mert szerinte Budapest képes a gyors fejlődésre és az innovációra, így a tervezők új generációja olyan értéket tud képviselni a fiatal márkák számára, amely a divat térképére is könnyedén felhelyezheti fővárosunkat.

errico

A darabok Olaszországban készülnek, lévén, hogy a tervező előnyben részesíti a kis olasz gyárakat, amelyek garantálják a minőséget, a tapasztalatot és a dizájn hű követését. A ruhákat nem tömegtermelés keretében állítják elő, éppen ezért mindegyik 100%-ban egyedi. A márka kollekciói többek között a H. Lorenzo, a hongkongi Harvey Nichols és The Swank, az isztambuli Vakkorama, az olasz Tea Rose és a L’Inde Les Palais üzleteiben kaphatók.

Szöveg: Blanka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.