SundayTunes #29 – Coachella Fever

Hamarosan nálunk is startol a fesztiválszezon, de ha nem akartok az első hazai eseményekig várni, akkor tartsatok velünk egy izgalmas zenei és fashion tripre!

Következzen SundayTunes rovatunk idei első – de nem ígérjük, hogy utolsó – fesztiválkiadása!

Évek óta lelkesen követem az ikonikus fesztivál, a Coachella történéseit – gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Idén azonban még inkább az események közepében éreztem magam – igaz, sajnos csak virtuálisan -, köszönhetően annak, hogy túl sok celebet/fashion bloggert, illetve celeb fashion bloggert követek Instagramon. Nem véletlen, hogy az alkalmazást nyomkodva percenként bukkantak fel a feedemben a palm springs-i becsekkolások, a merész és bohém fesztiválos outfitek és a szívfájdító koncertvideók. Aktuális zene- és fotógyűjteményünk célja, hogy életteretekbe varázsolja a Coachella-hangulatot: jöjjön most egy-egy dal kedvenc fellépőinktől és az ezekhez társított editorial, illetve divatfotók, melyek a forró, sivatagi fesztiválhangulatot idézik!

Coachella_valley_music_and_arts_festival_logo

The Kills // Vogue Taiwan

Egyértelműen bérelt helye van a listánkon a The Kills-nek, ha kedvenc fesztiválelőadóról van szó, ráadásul a duó nemrég lepett meg minket egy új dallal, mellyel segítettek felidézni, hogy miért is szeretem őket annyira – nem mintha egyébként elfeledkeztem volna róla.

A Kills rebellis énekesnőjének egyedi egyéniségét és karizmáját idézik fel a Vogue Taiwan lapjairól kiragadott editorial fotók, és főszereplőjük, Diana Moldov is. A Jamie Nelson divatfotós által készített, Golden Eye fantázianévvel ellátott, kicsit glamúros, kicsit merész anyag az együttes által képviselt darkos és deep világot, illetve a sivatag földszínekkel bevont egyhangúságát is tökéletesen oldja.

Chvrches // Oriana Layendecker

A 2011-ben alakult Chvrches nevű skót banda mostanára már állandó headliner a legnagyobb fesztiválokon, és magam sem utasítanám vissza, ha valaki meglepne egy jeggyel a koncertjükre. Empty Threat című daluk az egyik nagy kedvencem a harmadik stúdióalbumukról.

A dalhoz társított fotók Oliana Layendecker divatfotós munkái, melyekbe első látásra beleszerettem. A képek nem mindennapi hangulatát a figyelemfelkeltő kontrasztok adják: a sivatagi táj szárazsága és az esernyők együttes jelenléte, az ezüstszőke haj hidegségének és a kietlen táj forróságának szembeállítása.

Sia // Harper’s Bazaar

A Coachella nem tartozik a legolcsóbb szórakozási formák közé, de tökéletesen el tudom képzelni azt a pillanatot, melyben Sia Cheap Thrills című dalára tombolok a sivatag közepén. Az énekesnő említésekor sokaknak az ikonikussá vált hajviselet, illetve a klipekben egyedi mozgáskultúrát bemutató Maddie Ziegler ugrik be. A Cheap Thrills-hez választott fotók vakító fehérségében ugyanazt a tisztaságot, titokzatosságot, árnyalatnyi keserűséget fedezzük fel, melyet Sia dalainak hallgatásakor érzünk. A monokróm lookokat felvonultató editorial a Harper’s Bazaar hasábjain jelent meg 2013-ban. 

Zella Day // Marie Claire France

A Zella Daytől választott dallal úgy ismerkedtem meg, ahogyan nagyon sok más aktuális kedvenc számommal is: első hallásra annyira megragadott, hogy rögtön lenyomoztam Shazammel. A Hypnotic azóta is nagy favorit, a klip első felének hátterét adó sivatagi helyszín pedig abszolút illeszkedik a Coachella-feelinghez.

A dalhoz társított editorial fotók a 2015 júliusi, francia Marie Claire magazinban jelentek meg. A sorozat – rendkívül találóan – a The Bride of the Desert címet viselte.

Savages // Valentino S/S 2016 kampány

A londoni Savages idén adta ki új albumát, mi azonban inkább egy régi klasszikust, a Husbands című számot választottuk tőlük. 

A dalhoz a Valentino 2016-os tavaszi-nyári kollekciójához készült kampányfotók közül emeltem ki a számomra legmegragadóbbat. Az anyag megalkotásakor az itáliai tervezőpáros maga mögött hagyta Olaszországot, és helyette Afrikába kalauzoltak minket a színes törzsi mintákkal és a kontinens jellegzetességeit megelevenítő darabokkal. A kampány fotózásának helyszíne pedig – a kollekció tematikájához illeszkedően – Kenya volt.

CAMERON, KIRIN, TAMI, ALICE AND GRETA BY STEVE MCCURRY FOR VALENTINO SPRING SUMMER 2016

Deerhunter // Vogue China

Még sokáig sorolhatnánk azokat az előadókat, akiket szívesen megnéztünk volna a Coachellán, egyszer azonban minden jónak vége szakad, így következzen utolsó kiemeltünk, a Deerhunter és 2015-ös Fading Frontier című albumuk szerintem legütősebb dala, a Snakeskin.

Roos Abels sivatagi környezetbe helyezett fotóit, melyek a kínai Vogue 2016-os februári számában jelentek meg, Camilla Akrans lőtte. A fotók magasztos, mégis kissé depresszív hangulatot közvetítenek, melyek a sivatag kietlenségét egy érzelmi állapotként reprezentálják.

Roos Abels by Camilla Akrans for Vogue China February 2016

Összeállította: Alexandra
Képek: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.