Skip to content

Ellenmozgalmak és brit folk Emma Brie newcomer tervező kollekciójában

Nincs is annál jobb, mint mikor egy fiatal, pályakezdő divattervező már karrierje elején, a divatvilágba való berobbanás előtt valami igazán különlegeset képes letenni az asztalra. Ilyen tehetséges alkotó Emma Brie is, a londoni Kingston University tanulója, akinek diplomamunkája, az Universal Soldier hatalmasat ment.

Az 1994-ben született, szemtelenül fiatal tervező kollekciója megfontoltan, igen nagy érettségről tanúbizonyságot téve reflektál a fiatalság nehézségekkel járó identitáskeresésére. A darabok egytől egyig olyan fontos dilemmákat irányoznak elő, mint az aktivizmus és a művészet viharos kapcsolata, valamint mindezek politikai manifesztációja. A ruhákon vissza-visszatérő motívumokat és szlogeneket a hatvanas évek ellenmozgalmai és a brit folk énekes, Donovan 1965-ös albuma, a Fairytale inspirálta.

A kollekció középpontjában egy átlagos fiú áll, aki másról sem álmodik, minthogy valamilyen úton-módon változást idézzen elő a körülötte lévő kaotikus világban. Ki ne tudna azonosulni a folyamatos álmodozással és szárnypróbálgatással, valamint azzal a személyiségfejlődéssel, amelyen jobb esetben minden húszas éveiben járó fiatal átesik? Ehhez a kibontakozáshoz nyújt páncélt Emma Brie izgalmas kollekciója. Csekkoljátok!

Introducing-Emma-Brie_fy10 Introducing-Emma-Brie_fy9 Introducing-Emma-Brie_fy8 Introducing-Emma-Brie_fy4 Introducing-Emma-Brie_fy3 Introducing-Emma-Brie_fy12 Introducing-Emma-Brie_fy7 Introducing-Emma-Brie_fy6 Introducing-Emma-Brie_fy5 Introducing-Emma-Brie_fy1

Photography: Jamie Waters
Graphic Design: Harriet Alderson & Miranda Alsina-Olaizola
Styling: Emma Brie

Szöveg: Börönte Kata, forrás innen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s