Visual Rhymes #8 – Thom Browne Resort 2017

Aktuális vizuális rímeinket egyik kedvenc tervezőnk, Thom Browne Resort kollekciója ihlette. A tervező menetrendszerűen nyűgöz le minket szezonról szezonra a divatheteken, így éppen ideje volt, hogy vizuális rímeket is szenteljük neki.

A rímeink alapját adó resort kollekció merőben eltér a megszokott Thom Browne stílustól. A fekete, fehér és szürke kizárólagos dominanciája helyett ezúttal változatos árnyalatok élénkítik a darabokat. A fehér továbbra is uralkodó színként van jelen, ám nem misztikumot és minimalizmust közvetítendő – szerepe inkább az élénkebb árnyalatok felerősítése. Az egyes darabok letisztultságát, szigorú sziluettjeit virágos minták, aszimmetrikus formák, egymásra épülő rétegek, pliszírozott anyagok törik meg.

A szimmetria elutasítását, az elegáns káosz éltetését képviselik a modellek által viselt felemás zoknik és a merész színpárosítások is. A kollekcióban elefántos és tacskós táskák is helyet kaptak, ami a titokzatosság helyett ezúttal játékosságot közvetít, ami – visszatekintve az elmúlt szezonokra – egészen újszerű a márkánál.

Egyes darabokban egyébként alapvetően elcsépelt, ám Thom Browne által új köntösbe bújtatott tengerész motívumokat is felfedezhetünk. Ezek közül nagy kedvenceink a bálnát és rákot formázó táskák, illetve a sötétkék színű, arannyal szegett kabát.

De hogy lássátok, miről van szó: következzenek a rímeink!

8

1

10

15

20

23

24

41

44

46

51

53

55

Összeállította: Alexandra
Képek: innen és Pinterest.

One thought on “Visual Rhymes #8 – Thom Browne Resort 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.